Niedawno miałam zabieg usunięcia tłuszczaka, miał on 2x4x6 cm, znajdował się w okolicy talerza biodrowego, pod powięzią, przyrośnięty do kości. Czy to, że był on przyrośnięty do kości może świadczyć o tym, że jest to nowotwór złośliwy ? Czekam na wynik badania histopatologicznego, ale nigdzie nie było inf. na temat przyrastania tłuszczaków. Może ktoś coś wie ...
Chirurg stwierdził, po obejrzeniu, później po badaniu USG. I po wycięciu też podobno "wyglądał jak tłuszczak". To już chiryrdzy w szpitalu stwierdzili.
Umiejscowienie przy kości nie implikuje charakteru zmiany. Trzeba poczekać na histpat.
To raczej położenie podpowięziowe może mieć znaczenie, ale skoro już wycięto to nie ma co gdybać. Czekamy.
Tłuszczaki mogą mieć najróżniejsze rozmiary.
Nie wiem co chirurg miał na myśli mówiąc "przyrośnięty" - wyrastał, wywodził się z tkanki kostnej, był w b.bliskiej styczności z kością? Usunięto fragmenty kostne?
Na tym etapie postępowania trzeba poczekać na wynik.
[ Dodano: 2016-03-10, 17:28 ]
Dlaczego Twój wątek nazywa się Sarcoma?
Wiem, że trzeba czekać. Nie usuwano fragmentów kostnych. Nie mam pojęcia co miał na myśli, wiem, że jakoś był połączony z tą kością. Bardziej chodzi mi o to położenie podpowięziowe. Bywają takie czy raczej nie ?
[ Dodano: 2016-03-10, 17:35 ]
Tak się nazywa, bo chcę to wykluczyć. Wiem, że na 100 % będę wiedziała tylko po odebraniu wyników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum