Witam, jestem tu nowa ale chciałabym się zwrócić do osób znających temat o pomoc.
W Zeszłym roku w listopadzie wykryto u mojej mamy niedrobnokomórkowy rak płuca prawego z przerzutami do węzłów śródpiersia i wątroby. Ze względu na przerzut mama jet leczono jedynie chemioterapią pierwszy kurs cisplatyna + gemzar, ale dostała dużej nefrotoksyczności i zmieniono na karboplatynę. Po dwóch kursach zrobiono tomograf guzy zmniejszyły się o ok 40 %, po 4 kursach tylko kilka milimetrów, brak nowych przerzutów, podjęto decyzję o jeszcze 2 kursach w tej chwili kończymy 5. Mama czuje się słaba, ale nic ją nie boli.
Proszę o informację co możemy jeszcze zrobić po zakończonej terapii, jakie są alternatywy.
Będę wdzięczna za każdą informację.
Pozdrawiam Iwona.
Iwonek, moja mama po chemii miała konsultację radiologiczną. Dwóch niezależnych lekarzy stwierdziło że potrzebne są naświetlania głowy. Była już w szpitalu. Jest po. A teraz ma być pod kontrolą onkologa i ma cały czas opiekę hospicyjną.
A mamie nie proponowano takiej konsultacji u radioterapeuty? co mówi onkolog? Jakie dokładnie badania miała robione? Myślę, że jeśli chcesz uzyskać pomoc na forum od ludzi znających się na tym, musisz wkleić wyniki badań mamy, jakie posiadasz.
Pozdrawiam. Magda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum