Witam od około 2 lat zmagam się z wszystkimi objawami ziarnicy plus bóle żołądka , bóle barków i kłucie (ból) z lewej strony potylicy .
Aczkolwiek dopiero w tym roku przemogłem się na jakiekolwiek badania parę dni temu odebrałem wynik biopsji lekarz powiedział "dla nas ten wynik jest chyba dobry , to jakieś zapalenie" , nie do końca mnie to jakoś przekonuje bo mam powiekszone wszystkie węzły na całym ciele od dwóch lat (mam zrobione wszystkie badania na bakterie oraz wirusy choroby tropikalne -wszystko OK, usg węzłów , tk klatki w której jest zmiana miekko tkankowa 5cm )
Oto wyniki biopsji :
lymphonodulitis chronica
Z uwagi na pewne zaburzenia architektoniki węzła chłonnego i kliniczną prośbę o wykluczenie choroby układowej wykonano badanie imumunohistochemiczne : CK(AE1/AE3) - , CD3+/- , CD5+/- , CD2 +/- , bcl2 +/- , Ki67 około 5% , rozproszone.
[ Dodano: 2013-09-19, 09:06 ]
Aha ta miękko tkankowa zmiana w śródpiersiu to przetrwała grasica tak pisze na wyniku tk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum