Witajcie,
Podobnie jak w poprzednich tematach moja mama ma nowotwór trzustki usytuowany na wyrostku haczykowatymi. TK wykazał guz o wielkości 30x40mm z przerzutem do wątroby, poszerzonym przewodem Wirsunga oraz podwyższonym markerem ca19-9, w chwili obecnej ma zostać wykonana operacja odbarczenia dwunastnicy w celu uniknięcia niedrożności przewodów żólciowych oraz zlikwidowania ucisku.
Przeczytałem w jednym z artykułów o odkryciach dr Tomasz Huzarskiego mówiących o zastosowaniu Cisplatyny w leczeniu nowotworu trzustki co powodowało zmniejszenie regresji nowotworu oraz zatrzymania namnażania komórek rakowych.
Przypadek pacjentki, o którym czytałem dotyczył mutacji BRCA 1, zastanawia mnie czy Cisplatyna może być użyta w przypadku innej mutacji oraz czy faktycznie działanie leku daje tak zaskakujące efekty?
Czy ma może ktoś z Państwa kontakt do dr. Huzarskiego?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum