Witam nazywam sie Magdalena mam 6 letnia coreczke Nikolę, prosze o interpretacje wyniku usg, miala robione rowniez rtg ktore wyszlo bez zmian.
USG
w polowie dlugosci kosci piszczelowej lewej w tkance podskornej widoczng guz slabo odgraniczony, niejednorodny bez cech przeplywu o wymiarach 11x4x17 mm ruchomy w stosunku do podloza bez cech naciekania nie bolesny.
co to moze byc?
[ Dodano: 2015-03-24, 09:53 ]
Dodam ze kolor skoryna nodze nie zmienil sie, nie rozni sie niczym tylko jest widoczne zgrubienie na nozce
Frambuesa,
Trzeba pokazać wyniki lekarzowi ( chirurg, najlepiej dziecięcy, ale może też być ortopeda), on zinterpretuje zmianę.
Guzek wygląda spokojnie, brak cech przepływu krwi ( czyli brak naczyń krwionośnych) może odpowiadać jakiemuś rodzajowi torbieli. Ale tak czy inaczej marsz do lekarza, tylko on diagnozuje.
Pozdrawiam serdecznie.
Bylam w zeszlym tygodniu u chirurga dzieciecego.W piatek mam ponowne usg i znow wizyte.Strasznie sie deneruje bo w sumie nic mi nie powiedzial.Co oznacza ze jest slaboodgraniczony? Bez cech przeplywu? Niejednorodny? Czy naprawde znopsu usg wyglada on ok?
[ Dodano: 2015-03-24, 10:21 ]
Dodam ze jedna lekarka sugerowala krwiaka zwloknialego a druga stwierdzila ze to moze byc nowotwor ale nie powiedzila jaki ....
na co wam to wyglada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum