Anelia, Dzisiaj caly dzien u nas pada deszcz i strasznie wieje...tatus mowi ze dostal katarek,ale ogolnie dobrze sie czuje.Nio w piatek naswietlenia,strasznie sie boje....
_________________ Kocham Cię Tatulo !!! Ty Tylko Go poprowadz,Tobie powierza swa droge..Panie moj.
Gonia, Trzymam kciukasy za jutrzejszy dzień. Mam nadzieję,że tato się nie martwi ! Ile tata ma mieć tych naświetleń ? Pozdrów tatę i powiedz,że przed Nami też naświetlenia!
_________________ Anelia
Jeśli wiara czyni cuda,trzeba wierzyć,że się uda !
Anelia, Jutro maja wszystko ocenic i zobaczymy co powiedza.Tatusiowi przekazałam pozdrowienia od Was,dziekuje i rowniez goraco Was pozdrawia;)Jutro dam znac
_________________ Kocham Cię Tatulo !!! Ty Tylko Go poprowadz,Tobie powierza swa droge..Panie moj.
Anelia, iwonko i czkaweczko...dzis podczas wizyty malo nie peklo mi serce...w pewnym momencie gdy lekarz juz z tatulem wszystko zalatwil mowi do niego zeby wyszedl bo on musi porozmawiac z corka.mialam juz rozne mysli,ciemno przed oczami i myslalam ze zaraz zemdleje.balam sie ze powie mi na ile ocenia czas Taty.Natomiast lekarz(radiolog) od samego poczatku opowiedzial mi przebieg choroby.zaczynajac ze to nowotwor niedrobnokomorkowy,potem mowil o przebytej chemii,o tym ze guz sie cofnal,a w tej chwili guz znow wypelnil prawe pluco (ale przerzutow dalszych nie ma) dlatego lekarz prowadzacy skierowal do niego zeby zastosowac radioterapie.Moi tak:wie pani,damy duza dawke radioterapii jednorazowo i zobaczymy.moze to byc dla taty tylko jedna radioterapia,ale czas pokaze,wie pani,ze chemia i radioterapia tylko przdluzamy zycie..
tyle uslyszalam od lekarza.nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym silnym naswietleniem...Nasietlenie mamy tuz przed Swietami w Wielki Piatek...Tatus czuje sie dobrze,jak do tej pory bez zmian.Czyli dobrze.Pozdrawiam Was i napiszcie mi o co chozi z tymi naswietleniami.dziekuje
Gonia, czyli tato nie miał dziś naświetleń ? Nie wypowiem się co do Twojego pytania,bo to na razie przed Nami i też jestem zupełnie ciemna w tym temacie Ale CIESZĘ SIĘ,że tato ma się dobrze!
_________________ Anelia
Anelia, Mial tylko konsultacje w sprawie naswietlen.tylko zadziwilo mnie czemu lekarz powiedzial ze bedzie to mocne naswietlanie i prawdopodobnie jednorazowe.
Gonia, Mam nadzieję,że znajdzie się ktoś kto się wypowie na temat tego ,dlaczego będzie to jednorazowe i mocne naświetlenie (sama jestem ciekawa )! Mam nadzieję, wierzę i modlę się żeby pomogło! Ale z pewnością będzie dobrze. Przypomnij tacie,że lato zbliża się wielkimi krokami może uda Nam się zaplanować jakieś spotkanie (choć ta odległość między Nami jest spora ) ! Nie ma co,może się uda ! Oby było dobrze! Pozdrawiam Was serdecznie,życzę miłego dnia! Myślami i sercem jestem przy Was kochani!
_________________ Anelia
Zapomnialam Wam wczoraj napisac ze ten Radioteraputa zapytal tate czy mial goraczke tata mowi ze nie.Czy ma dusznosci-tata znow mowi ze tylko kaszel a dusznosci brak a na koniec pyta a schudl Pan a tata mowi ze waga sie utrzymuje wazy 73 kg.Wiec Pan doktor nie powiedzial czy to dobrze czy to zle..ale widac bylo z miny ze sie zadziwil
Zapomnialam Wam wczoraj napisac ze ten Radioteraputa zapytal tate czy mial goraczke tata mowi ze nie.Czy ma dusznosci-tata znow mowi ze tylko kaszel a dusznosci brak a na koniec pyta a schudl Pan a tata mowi ze waga sie utrzymuje wazy 73 kg.Wiec Pan doktor nie powiedzial czy to dobrze czy to zle..ale widac bylo z miny ze sie zadziwil
Gonia, nam lekarz tłumaczył, że w raku płuc chudnie się bardzo, bo ta choroba "wysusza". Dochodzi często kaszel i duszności, i radioterapeuta zdziwił się, bo przy tym zaawansowaniu choroby jak u Twego Taty to nie często zdarza się, aby pacjent nie miał przynajmniej jednej z tych dolegliwości. To, że Tatuś nie skarży się na nic dodatkowego to tylko dobrze.
Gosiu nie martw się na zapas, cieszcie się tym co jest dobre.
Pozdrawiam serdecznie.
_________________ "Ludzkość! Jaka ona szlachetna! Jakże chętna do poświęcenia...kogoś innego."
S. King
Gonia, czkaweczka ma racje. U Nas też było zdziwienie, że nie ma spadku wagi......
Kochana, oby tak było jak najdłużej, bardzo Wam tego życzę.
Ściskam mocno.
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Jedno naświetlanie podane jest z reguły dłużej niż standardowo. Lekarz pytał o duszności ponieważ chory musi dłużej poleżeć a jak wiadomo przy pozycji na wznak nasilają się duszności. Jest to jedna większa dawka podana na nowotwór.
awilem, Rozumiem i dziekuje za odpowiedz.ale mam pytanie dlaczego jest jedn silne naswietlenie a nie np.kilka slabszych?swietnie i to jeszcze w Wielki Piatek,tuz przed samymi Swietami;-(((
[ Dodano: 2011-04-17, 10:29 ]
a ile to moze potrwac?czy prze naswietleniem mozna jesc i pic?czy trzeba sie jakos specjalnie przygotowac?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum