Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
ADAM1986
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6787
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-19, 11:57 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
Po konsultacji pani dr. badanie było zlecone tata ma zmutowany gen ,,KRAS,, |
ADAM1986
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-17, 21:30 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
Będę dzwonił to pani dr.zobaczę o powie i napisze na forum dziękuje za pomoc.Pozdrawiam |
ADAM1986
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-17, 21:04 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
Po ostatniej konsultacji w szpitalu z panią dr. Powiedziała mi ze chemia FORFIRI i chemia FOLFOX4. Nie działa.Markery rosną CEA wynosi 221. A CA wynosi 675. I podejrzewa ze tata Posiada zmutowany gen. Nie wiem jaki gen po nie zostało zrobione badanie w tym kierunku. Pani dr. stwierdziła ze zostało wam Badanie Kliniczne. Dzwoniłem do Warszawy w sprawie badania Klinicznego nie maja podpisanego jeszcze kontraktu.
Kraków ma już zakończone rekrutacje.
Nie wiem gdzie mam szukać.
Jak coś cokolwiek wiecie na ten temat proszę o wiadomość.
Z góry dziękuje. |
ADAM1986
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-16, 17:43 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
A gdzie mogę zrobic badanie tacie jaki jest to gen mutujący.
[ Dodano: 2014-05-16, 20:48 ]
Nie rozumiem jestem pierwszy raz na forum tutaj piszę o pomoc a ludzie kopiują moje załączniki a nic nie odp na mój temat oprócz jednej pomocnej pani. czy to jest normalne.
Proszę pomóżcie co wiecie na temat. |
ADAM1986
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-16, 07:29 Temat: rak jelita grubego |
Są do wszystkie dokumenty jakie mamy ze szpitala z leczenia.
Nie mam jeszcze dokumentów jaki jest to gen zmutowany.
Przerzuty do wątroby stwierdzono od początku leczenia czyli od 10.05.2013.
-Wysyłam 3 Tomografy komputerowe.
-Wyniki badań Laboratoryjnych.
-Dzienniczek Przyjmowania chemii.
Z Góry Dziękuje za pomoc.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2014-05-16, 10:01 ]
Prosimy o usuwanie danych osobowych pacjenta i lekarzy. |
ADAM1986
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-15, 21:46 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
pani doktor,która prowadziła tatę przy chemioterapii powiedziała mi,że pozostała nam tylko badanie kliniczne na raka jelita grubego z przerzutem do wątroby przy zmutowanym genie. |
ADAM1986
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-05-15, 20:47 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami |
Witam
Zwracam sie do Was o pomoc mój tato ma 64 lata choruje na raka jelita grubego z przerzutem do wątroby. Od pazdziernika do stycznia przyjmował chemie następnie miał niedroznośc na jelicie grubym przeszedł operacje zespolenie omijające.
Po upłynięciu 3-tygodni po operacji wznowiono chemie do tej pory.
Po konsultacji z lekarzem stwierdzono ze chemia nie działa, ma zmutowany gen markery rosną ca 19-9 - 675,9
cea -221
pozostało nam tylko Badanie Kliniczne.
W związku z tym zwracam sie do Was o Pomoc?.
Gdzie mogę zrobic takie badanie kliniczne .
Gdzie są aktualnie rekrutacje dotyczące tego badania klinicznego. Pomocy.
Pozdrawiam. |
|