1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak szyjki macicy
Aniaha

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 15811

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-06-07, 14:21   Temat: Rak szyjki macicy
Witaj Rechlieu po przerwie :)

Czy mozna przyjac, ze zlinkowane przez Ciebie info dotycza ogolnie wszystkiech markerow, takze markaru SCC?

pozdrawiam
  Temat: Rak szyjki macicy
Aniaha

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 15811

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-06-03, 09:11   Temat: Rak szyjki macicy
Droga K
1. Unikac narazenia skory na zbyt silne operowanie slonca, czyli po prostu sie nie opalac (przez rok). Uwazac tez na ostre slonce podczas zwyklych spacerow. Podczas slonecznych dni na glowe kaszkiet, kapelusz, koszula z dlugim rekawem (z doswiadczenia polecam biale, cienkie - bawelna, len - o szerokich, przewiewnych rekawach).
Pytanie dlaczego unikac slonca juz padlo gdzeis na forum. chyba pozostalo bez odpowiedzi. ;)

2. Nie wiem, czy to norma, ale ja rowniez podczas leczenia nie mialam robionych poziomow markerow. Lekarz powiedzial, ze w przypadku raka szyjki macicy i leczenia radykalnego, znajomosc ich poziomu w trakcie terapii niewiel nam da. Wazniejszy bedzie ich pomiar po zakonczeniu terapii i podczas regularnych kontroli.
Lecz podkreslam - nie wiem, czy to jest standard w Polsce.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron