1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak złośliwy, Clark IV, Breslow 1,2 mm, wznowa |
gontcha
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 29980
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-12-07, 18:44 Temat: Czerniak złośliwy, Clark IV, Breslow 1,2 mm, wznowa |
Kasiu,
Nie wiem jak dokładnie wygląda ta procedura. Nie miałam tego typu leczenia.
Daj znać jak dostaniesz odpowiedź.
Pozdrawiam ciepło |
gontcha
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-12-06, 21:13 Temat: Czerniak złośliwy, Clark IV, Breslow 1,2 mm, wznowa |
Kasiu,
Tu masz kontakt do dr. Jastrzębskiego: http://www.chirurgiaonkologiczna.pl/kontakt.html
Pozdrawiam |
gontcha
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-12-02, 22:41 Temat: Czerniak złośliwy, Clark IV, Breslow 1,2 mm, wznowa |
Dodam, że chemioterapię perfuzyjną wykonuje np. AM w Gdańsku - jednym ze speców jest dr Tomasz Jastrzębski. |
gontcha
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-12-02, 14:13 Temat: Czerniak złośliwy, Clark IV, Breslow 1,2 mm, wznowa |
Kasiu,
Radioterapia to w chwili obecnej najlepsze postępowanie.
Co do badań klinicznych - trwająca radioterapia może być (i zapewne jest) czynnikiem wykluczającym na chwilę obecną kwalifikację do do jakichkolwiek badań. Możesz spytać o izolowaną chemioterapię perfuzyjną w hipertermii - jeśli zmiany na chwilę obecną są tylko w obrębie jednej kończyny to być może taka forma leczenia byłaby możliwa - choć nie wiem tego na pewno.
Pozdrawiam |
|
|