Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy to rak płuc? |
gontcha
Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 136462
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-10-01, 12:21 Temat: Czy to rak płuc? |
|
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-09-29, 22:09 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism napisał/a: | Wiecie, co jest najdziwniejsze i najpiękniejsze? Nic jej nie boli. | to bardzo dobrze, oby tak dalej. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-09-14, 20:03 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism, jednak z załatwiania koncentratora tlenu nie rezygnuj, czas oczekiwania (w hospicjach )na wypożyczenie jest bardzo długi. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-26, 13:04 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism, zróbcie jak najszybciej morfologię, i napisz jakie jest obecnie samopoczucie babci.
Pozdrawiam M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-14, 18:53 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism,
zdecydowanie- niezdecydowana ta pani doktor
trzymamy kciuki za Babcię i wynik tk i... za Twoją cierpliwość |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-09, 20:06 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism, doskonale rozumiem Twoje obawy przed rozmową z lekarzami, sama przypłacam nerwami każdą przebytą wizytę i każdy telefon do onkologa, ale.... upust nerwom daje po... wizycie, telefonie.
Ostatnio leżałam na oddziale z młodą dziewczyną, i muszę napisać, że byłam przerażona za każdym razem jak otwierała usta w kierunku lekarzy. Już tłumaczę jak było: koleżanka wyrażała każde zdanie w sposób szczekający i prawie bezczelny, lekarze mieli problem z postawieniem diagnozy, wieczne dopytywanie typu "czy W Końcu" wiecie co mi jest? i komentarz typu: tracę już drugi tydzień studiów przez to leżenie, doprowadzało lekarzy i mnie pośrednio do furii. Dziewczynka była zdziwiona, że ze mną rozmawiają konkretnie, rzeczowo i z uśmiechem na twarzy i nikt nie ucieka przed postawionymi pytaniami.
I tak sobie pomyślałam, że nie masz się co obawiać rozmowy z lekarzem, musisz się tylko do niej przygotować, może nie narzucać zdania tylko sugerować- zresztą wierzę w Twoją mądrość,poradzisz sobie.
Co do sugestii DSS ws. wyników krwi, ma 100% rację, że wyniki są fatalne, właśnie sprawdziłam z wynikami Mami po 3 i ostatniej chemii- parametry były lepsze a chemii nie dostała. Twoja babcia nie powinna być już męczona chemią, ilość sugerowaną otrzymała a po pierwsze nie szkodzić.
Sama jestem po dotoczeniu trzech jednostek krwi a tak dolnych wartości nie osiągnęłam.
Pozdrawiam Cię ciepło M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-27, 23:54 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism, babcia śpi a dobre duszki forum czuwają |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-27, 23:42 Temat: Czy to rak płuc? |
absenteeism, udało się wybrnąć z sytuacji. sprawdź tylko te wartości naświetlań..
DumSpiro-Spero, ja jak zwykle chylę czoło... |
gontcha
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-23, 22:37 Temat: Czy to rak płuc? |
Absenteeism,
Na pytania nie odpwoiem (bom nie spec w tej dziedzinie), ale..
Cieszę się, że nie dzieje sie nic niepokojacego
No i trzymam kciuki za wyniki (pozytywne) zbliżających się badań.
Pozdrawiam |
|