1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Gorąca prośba - dobry dietetyk medyczny? |
Barbara69
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 7324
|
Dział: Centra Onkologii, szpitale, leczenie Wysłany: 2013-04-26, 21:40 Temat: Gorąca prośba - dobry dietetyk medyczny? |
Witam,
Bardzo dziękuję za odpowiedź W takim razie mam pytanie - czy prawdą jest: że w przypadku raka (tu trzustki) należy wyeliminować gluten i produkty z mleka krowiego?
Pozdrawiam,
B69 |
Barbara69
|
Dział: Centra Onkologii, szpitale, leczenie Wysłany: 2013-03-15, 13:52 Temat: Gorąca prośba - dobry dietetyk medyczny? |
Witam,
mam gorącą prośbę o podanie namiarów na dobrego dietetyka medycznego (najlepiej w Krakowie, ale moze tez być Warszawa), który opracuje dietę indywidualna dla chorego na raka trzustki. Przy wypisie ze szpitala otrzymaliśmy jedynie standardową dietę trzustkową. W mojej miejscowości raczej takiego nie znajdziemy, ponieważ okologia działa raptem od stycznia 2013.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2013-03-15, 20:46 ]
Wątki scalone.
|
Barbara69
|
Dział: Centra Onkologii, szpitale, leczenie Wysłany: 2013-03-15, 13:26 Temat: Re: Dieta - jak się odżywiać w raku trzustki |
gabik napisał/a: | Witam
potrzebuję pilnie informacji na temat odżywiania przy raku trzustki.
U mamy zdiagnozowano raka (ale nie było jeszcze biopsji, jest tylko po 10 naświetlaniach). Wszystkie badania poza wątrobą w normie, nie ma bóli.
Po pierwszej dawce naświetlań przytyła w ciągu miesiąca 4 kg. Teraz w ciągu 2 tygodniu schudła te 4kg.
Trzyma się diety trzustkowej, bo każde odstępstwo powoduje wymioty (np. w święta spróbowała kawałeczek karpia bez panierki).
Potrzebuję informacji co zrobić żeby przytyła z uwzględnieniem diety trzustkowej??
Jakieś pomysły? Doświadczenia?
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-12-27, 20:56 ]
Regulamin Forum, cz. I, pkt 3. Post scaliłem. |
Witam,
czy ktoś może polecić mi kontakt do dobrego dietetyka medycznego (rak trzustki), najlepiej Kraków?
Przy wypisie ze szpitala otrzymalismy jedynie dietę standardową w chorobach trzustki, a czytałam, ze indywidualnie dobrany jadłospis jest bardzo wazny .
Pozdrawiam,
Barbara |
|
|