1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Woda alkaliczna |
Daro
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 25945
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2016-02-09, 20:25 Temat: Woda alkaliczna |
Muszę nieco sprostować mój poprzedni post.
Od końca listopada wprowadziliśmy zmiany w diecie i zaczęliśmy codziennie robić soki (m.in. szpinak, jarmuż, seler, papryka, pietruszka oraz marchewka, o której zdania są podzielone).
Żona jest po dwóch chemiach, bo niby były przerzuty. Teraz po dalszych badaniach kwalifikujących do dalszego leczenia okazuje się, że w tych "przerzutach" nie ma raka.
Tak czy siak, niedługo największy góz (tłuszczak) będzie niedługo wycinany i poddany dokładnemu badaniu.
Już sam nie wiem co o tym myśleć. |
Daro
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2015-12-10, 13:56 Temat: Woda alkaliczna |
Ogólnie nie uważam, że konwencjonajlne metody są złe, tylko mam wrażenie, że w wielu badaniach pomija się wpływ diety na rezultaty działania tych leków.
Do tej pory każdy lekarz, u którego byliśmy i zadaliśmy pytanie o dietę, całkowicie zlekceważył ten temat.
A przecież działanie wielu warzyw jest naukowo potwierdzone (m.in. brokuły). Żałuję, bo przespaliśmy cały rok sądząc, że konwencjonajlne najlepsze leki zadziałają. W ostatnim tygodniu dowiedzieliśmy się jednak, że vemurafenib otrzymywany przez żonę nic nie dał
Może gdyby wesprzeć go zdrową dietą i innymi metodami to rezultaty byłyby inne?! |
Daro
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2015-02-06, 21:33 Temat: Woda alkaliczna |
Z tego co kojarzę, to są dystrybutory wody, dzięki których otrzymujemy wodę o odczynie zasadowym.
W wielu miejscach można przeczytać, że choroby nowotworowe mogą być spowodowane zachwianiem równowagi kwasowo-zasadowej.
Coś w tym musi być, bo żonie przy każdej wizycie w WCO i przed wydaniem kolejnej dawki leków robią gazometrię.
Dziwi mnie, że wciąż tak mało tu informacji na temat gazometrii (użyłem wyszukaj i nic konkretnego nie znalazłem). |
|
|