Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
JaBaba
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 33325
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-08-19, 07:44 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka napisał/a: | Jeden z tych lekarzy powiedział cos takiego,ze mam sie dalej starac o immunoterapie po uciszeniu glowy. nie chcialam zadawac pytan z serii glupich ,ale nie wiem co miał na mysli. | Zakoduj sobie dziewczyno, że nie ma głupich pytań jeśli chodzi o nasze życie. Wielka szkoda, że nie drążyłaś tematu gdy była do tego okazja. |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-07-31, 11:12 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-06-30, 20:03 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
Przykro jest mi niezmiernie, że immunoterapia u Ciebie nie wypaliła chociaż na początku zapowiadała się dobrze. Jak widać w tym choróbsku nie ma reguły. halka dawaj nam tu znać co się u Ciebie dzieje, kibicujemy Tobie z całego serca. |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-06-30, 15:26 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
Tak - ja nadal dostaję nivolumab, mija właśnie 2,5 roku od rozpoczęcia leczenia. Teraz w ramach programu, który refunduje NFZ. Po ostatniej ocenie leczenia - stabilizacja. Halka - szkoda, że nie konsultowałaś się z dr. Ramlau. On prawie 20 lat był ordynatorem oddz. onkologii w Wlkp. Centrum Pulmonologii i Torakochirurgii. Ma bardzo dobre opinie wśród pacjentów. Uderz jeszcze do niego, może zaproponuje coś innego? |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-06-29, 18:32 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka, Na konsultacji u prof. Ramlau nie byłaś? Bo piszesz o pani dr konsultant. |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-03-09, 10:52 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka napisał/a: | Moze byc róznie. |
Nie może być różnie, ma być dobrze |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-02-17, 13:10 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
W przypadku nivo schemat leczenia to co dwa tyg. 30 min. wlewy (240 ml) i co trzy m-ce ocena leczenia. Nie ma ograniczeń czasowych jego stosowania, leczenie kontynuuje się dokąd pacjent odnosi z niego korzyści i nie ma przeciwwskazań. Bywało, że u niektórych chorych lek się nie sprawdził albo inne choroby uniemożliwiły jego stosowanie. W takich wypadkach wdraża się inne leczenie. U mnie w styczniu minęły dwa lata leczenia nivo. W porównaniu z chemią to niebo, a ziemia. Nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Myślę, że powinnaś szukać możliwości leczenia w ośrodkach, które już prowadzą programy leczenia immunoterapią. Tu jest lista tych ośrodków :https://immuno-onkologia.pl/dostep-program-lekowy-immunoterapia-rak-pluca/
[ Dodano: 2019-02-17, 13:18 ]
https://immuno-onkologia.pl/dostep-program-lekowy-immunoterapia-rak-pluca/ |
JaBaba
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-02-16, 16:33 Temat: Rak gruczołowy pluca prawego z przerzutem do węzła nadobojcz |
halka napisał/a: | Jestem w takiej sytuacji ,ze po wielu konsultacjach uznano,ze jedynie atezolizumab jest lekiem,ktory daje mi szanse na przedłuzenie zycia. | No i łap tę szansę - Ja od ponad dwóch lat jestem leczona immunoterapią (nivolumabem). Wprawdzie rak płaskonabłonkowy, ale też stadium IIIb. Spektakularnych wyników wprawdzie nie ma, ale raczysko cały ten czas utrzymane w ryzach. |
|