1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Mięśniaki macicy i inne dolegliwości
Jolana

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 5839

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2012-10-06, 20:11   Temat: Re: Mięśniaki macicy i inne dolegliwości
izabela pawłowska napisał/a:
Histereskopia i cytologia wypadły pomyślnie

Czy masz opis histereskopii ? Co dokładnie było napisane ? Kiedy były te badania. Aczkolwiek teraz się będą liczyć badania bieżące a te pozostaną do porównania ewentualnych zmian..

Cytat:
Obfite miesiączki udało się zmniejszyć biorąc ibuprofen

Ibuprofen jest podany przy bolesnym miesiączkowaniu, a aby zmniejszyć krwawienie miesiączkowe zwykle stosuje się leczenie hormonalne.

Cytat:
obecnie sa one średnio obfite, tylko dość trudno je "wyhamować", co wygląda tak, że mam krwawienie 6 dni i jeszcze 6 delikatne plamienie.

Zbyt długie i / lub obfite miesiączki mogą doprowadzić do niedokrwistości. Pojęcie średnie jest niemiarodajne. Lekarzowi trzeba powiedzieć ile zużywasz podpasek w ciągu doby... :)

Cytat:
czasem jest taka sytuacja, że przez kilka godzin nie mogę skorzystać z wc i pęcherz jest bardzo przepełniony to mam ogromny problem z rozpoczęciem mikcji tzn. muszę przeć, aby strumięń poleciał (czasem bardzo mocno).

Nie powinno się wstrzymywać potrzeby oddania moczu. Spowodować to może również przetrzymanie i namnażanie bakterii. Grozi więc taka sytuacja stanem zapalnym dróg moczowych a w przyszłości uszkodzeniem mięśni pęcherza moczowego i innych części u.m.

Cytat:
Dodatkowo zaniepokoiło mnie to, że ostatnio, gdy zdarzyło mi się mocno przeć przy oddawaniu moczu, to z dróg rodnych poleciało trochę krwi. Dodam,że było to w połowie cyklu tzn. 13-14 dnia cyklu. Bardzo się niepokoję, dlatego przed wizytą u lekarza proszę o komentarz.

Międzymiesiączkowe krwawienia oraz plamienia z dróg rodnych jest objawem i mięśniaka i innych schorzeń ginekologicznych.
Nie zwlekaj z wiytą u ginekologa...

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron