1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi potrójnie ujemny |
Jolana
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 54160
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-01-03, 12:43 Temat: Rak piersi potrójnie ujemny |
Mnie interesowało również dlaczego rak tak często atakuje kości.
Znalazłam oto m.in. taką odpowiedź, z którą podzielę się z zainteresowanymi...
Cytat: | W przypadku raka sutka, szpiczaka mnogiego, jak też w pewnym stopniu raka płuc - kości są najczęstszym miejscem przerzutu nowotworowego. Komórki nowotworowe znajdują wewnątrz kości warunki dogodne dla rozwoju. Znajdujący się tutaj szpik wytwarza substancje pobudzające rozwój komórek krwi. Nowotwór potrafi bezwzględnie wykorzystać to źródło zasilania do przyśpieszenia wzrostu własnych komórek. |
Wykład dr nauk medycznych Krzysztofa Krzemienieckiego małopolskiego konsultanta wojewódzkiego ds. chemioterapii z dnia 3 listopada 2008 roku. |
Temat: Rak piersi potrójnie ujemny |
Jolana
Odpowiedzi: 123
Wyświetleń: 54160
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-01-02, 10:56 Temat: Rak piersi potrójnie ujemny |
hundzik, myślę, że powinnaś z tymi problemami zgłosić się do neurologa. Przyczyn tego stanu rzeczy może być cały wachlarz - od zatrzymania wody w organizmie, poprzez zaburzenia hormonalne aż po inne problemy.. Myślę, że warto zacząć diagnostykę od neurologa. |
|
|