Autor |
Wiadomość |
Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Madzia70
Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 8560
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-08-01, 23:08 Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Katarzyna123 napisał/a: | Dziś podczas wizyty u internisty dowiedziałam sie, ze na kartę onkologiczną powinnam mieć powtórzoną biopsję w tym samym ośrodku, jeśli pierwsza była niediagnostyczna. Ale jak widać, odesłali mnie.. |
No i to jest właśnie ten bólik, o którym pisałam
Może to i dobrze, że Cię odesłali i kartę DILO anulowali. Jeśli, nie daj Boże coś kiedyś "wyjdzie", to dostaniesz nową kartę DILO i wtedy zgłoś się do rozsądniejszego ośrodka |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-07-11, 11:17 Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Katarzyna123,
Podpowiem, że jeśli na skierowaniu dostaniesz dopisek "cito" (uparłabym się) to wejdziesz w krótszą kolejkę.
Na rehabilitację możesz chodzić, kręgosłup może być Twoim słabszym punktem niż tarczyca |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-07-06, 13:27 Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Katarzyna123 napisał/a: | łabędzia nie jest, ale się do niej przyzwyczaiłam.... |
Katarzyna123, masz rację, olej łabędzia. Wyobraź sobie teraz, jak byś wyglądała z łabędzią szyją, porośniętą białym pierzem... |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-07-04, 13:44 Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Katarzyna123 napisał/a: | a w jakim stopniu wiąze mnie ta karta DILO z jednym osrodkiem? |
W takim, że jeśli np. w jednym ośrodku poprowadzą Cię źle (nie wykonają odpowiednich badań, poprowadzą diagnostykę wg swojego widzimisię, nie wg standardów) to żaden inny ośrodek nie podejmie diagnostyki i leczenia, ponieważ nie dostanie za to refundacji z NFZ. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-06-18, 05:51 Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Katarzyna123,
Madalińskiego nie jest wiodącym ośrodkiem w leczeniu raka tarczycy, a karta DILO wiąże Cię z jednym ośrodkiem. Ja próbowałabym zmienić ośrodek jednak na Szaserów. Z drugiej strony - nie masz rozpoznanego raka, a tylko podejrzenie nowotworu. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-06-14, 18:57 Temat: Guzek tarczycy - tarczyca do wycięcia? |
Katarzyna123 napisał/a: | albo na Szaserów albo na Roentgena |
Na Szaserów. |
|