Autor |
Wiadomość |
Temat: Interpretacja wyniku PET |
Madziarek
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 3346
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-02, 21:23 Temat: Pet |
Dziękuję Pani ślicznie za odpowiedź, wizytę mama ma w przyszłym tygodniu, ale niestety czas w takiej sytuacja to największa zmora przede wszystkim dla niej jak i najbliższych. badania wypisane dziwnym językiem....ehh.
Właśnie w seg VIII jest suvmax 9,1, w seg VI suvmax 5,6, ale obydwie bez zmian strukturalnych, i nie mam mowy o jakichkolwiek guzach stąd miałam nadzieję............ |
Madziarek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-02, 20:49 Temat: Pet |
A czy jest jakaś norma dla wartości suvmax lub węzłów chłonnych określona w mm, która wskazuje na to że może to być nowotwór? Do jakiej granicy (wartości) jest ona nie niepokojąca? |
Madziarek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-02, 15:24 Temat: Badanie Pet |
Nie ma w tym momencie przed sobą tego badania, pamiętam dokładny opis ten dotyczący wątroby podany powyżej. Chciałabym tylko wiedzieć co oznacza sformulowanie ognisko i bez zmian strukturalnych |
Madziarek
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-02, 15:04 Temat: Interpretacja wyniku PET |
Witam. Mama moja dostała wyniki Pet na chwilę obecna nie jestem w stanie przytoczyć całości ze względu na zdenerwowanie.
W badaniu pet było napisane
ogniska w seg VIII wątroby bez zmian strukturalnych W lCDt
Ogniska w seg VI Wątroby bez zmian strukturalnych w lcdt
Węzły chłonne pachwinowe prawe, lewe tutaj nawiększa wartość była 19mm, a suvmax 9,1.
Ostatnia opinia:
Duża aktywność nlp w obrębie wątroby i węzłów poniżej przepony.
Mama jest po raku piersi, usuwaniu guza w obrębie brzucha, czy to jednoznacznie oznacza, że to przerzuty? Nigdzie nie było napisane że jest jakiś guz, tak jak przy robieniu peta podczas piersi i brzucha w 2010 roku.
Proszę o odpowiedź.
Bardzo dziękuję |
|