Autor |
Wiadomość |
Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
absenteeism
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 49516
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-04-15, 22:56 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
No to mogę tylko domniemywać, że lekarz miał na myśli znamię Reed, czyli znamię barwnikowe wrzecionowatokomórkowe. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-04-15, 18:15 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
A tam nie jest napisane Naevus Reed? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-03-05, 16:51 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
Nie znam ulotki na pamięć, ale to ziołowy suplement diety, także nie przekraczając dawki nie powinno być kłopotów przy jego braniu. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-03-05, 15:56 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
Na nadmierną potliwość podobno dobry jest Perspi Block. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-02-14, 19:59 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
Wyniki są ok, włosek nie ma znaczenia.
Nikt Ci nie powie co zadecyduje lekarz, ale myślę, że skoro boli to pewnie będzie chciał się pozbyć tego znamienia. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-02-10, 16:57 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
12, wiesz że im dłużej będziesz się zastanawiał gdzie i co Cię boli, tym bardziej będzie bolało?
Nie bagatelizuję Twoich objawów oczywiście, ale nadmierna obserwacja własnego organizmu może teraz tylko pogorszyć sprawę - psychika ma naprawdę olbrzymi wpływ na ciało człowieka.
USG zawsze możesz zrobić prywatnie i bez skierowania.
Co do bólów głowy - pogoda się zmienia, ciśnienie wariuje, samą mnie boli głowa prawie codziennie stres też robi swoje. 17 luty już niedługo. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-02-09, 20:02 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
Powiedz co Ci dolega i resztę zostaw lekarzowi |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-02-07, 19:52 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
Ad.1
Nie jestem lekarzem, nie widziałam znamienia i nie wiem, co chirurg zadecyduje myślę, że jeśli nawet będziesz musiał poczekać, to może nie aż 3 tygodnie - jednak na pewno chwilę trzeba będzie poczekać na wynik badania histpat (zakładając oczywiście, że znamię będzie usuwane)
Ad.2
Znamiona często powodują przeróżnego rodzaju dolegliwości - swędzenie, odczucie bólu, niekoniecznie oznacza to od razu czerniaka. Na pewno najważniejsza jest szybka wizyta u lekarza, kiedy takie coś się zauważy. Tak też postąpiłeś i bardzo dobrze, w tym momencie pozostaje jedynie oczekiwanie na wizytę u lekarza. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-02-07, 19:38 Temat: Bolesność skóry wokół znamienia |
Najważniejsze, że sprawy nie bagatelizujesz tylko zgłosiłeś się do lekarza i masz skierowanie do onkologa. Via internet nie zdiagnozujemy oczywiście, czy to może być czerniak, postaraj się spokojnie poczekać do wizyty u lekarza i daj koniecznie znać, co powiedział. |
|