1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Proszę o pomoc - badanie, gastroskopia przełyku, czy?... |
absenteeism
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 6088
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-21, 19:01 Temat: Proszę o pomoc - badanie, gastroskopia przełyku, czy?... |
Nie chodzi mi o to, czy badanie jest prywatnie czy na NFZ - dla mnie to zero różnicy - bardziej chodziło mi o to, że przed kwalifikacją do badania lekarz powinien Cię jednak zobaczyć, zbadać, a nie tylko wysłuchać objawów przez telefon.
Oczywiście domyślam się, że zapewne zrobi wywiad i przeprowadzi jakieś podstawowe badanie przed wykonaniem zabiegu. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-21, 18:53 Temat: Proszę o pomoc - badanie, gastroskopia przełyku, czy?... |
Trochę to dziwne, że lekarz nie widząc pacjenta kieruje od razu na takie badanie, no ale to już decyzja lekarza.
Jeśli odczuwasz trudności z przełykaniem i masz wrażenie istnienia tam "ciała obcego" to gastroskopia jest w tej sytuacji właściwym badaniem.
Gastroskopia to właśnie badanie endoskopowe. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-21, 18:31 Temat: Proszę o pomoc - badanie, gastroskopia przełyku, czy?... |
A.P. napisał/a: | r. płaskobębenkowym przełyku? |
PłaskoNABŁONKOWYM jeśli już
Przekrój możliwych nowotworów zaprezentowałaś niezły, ale bez badania nikt niczego nie będzie w stanie stwierdzić.
Tylko jednego nie zrozumiałam - lekarz Cię w ogóle nie widział, ale już skierował na gastroskopię? Dostałaś do ręki skierowanie czy jak to wygląda? |
|
|