1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nieoperacyjny niedrobnokomórkowy rak płuca lewego |
absenteeism
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 11653
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-12, 11:55 Temat: Nieoperacyjny niedrobnokomórkowy rak płuca lewego |
Mdłości mogą być wynikiem działania morfiny. Czy tata nie je / nie pije tylko z powodu mdłości i odruchu wymiotnego, czy np. boli go w trakcie jedzenia? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-11, 19:15 Temat: Nieoperacyjny niedrobnokomórkowy rak płuca lewego |
kasialp napisał/a: | Wśród garści tabletek jakie dostaje jest morfina. Nie wiem jaka dawka
Czy to po morfinie tata jest śpiący? |
Jest to możliwe, ale może to być też efekt jakiegoś innego leku z tej "garści", bądź ich współdziałania.
Od kiedy tata ma podawaną morfinę? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-10, 18:44 Temat: Nieoperacyjny niedrobnokomórkowy rak płuca lewego |
Przypuszczam, że zaczekają z chemią.
A jaką dawkę łączną naświetlań ma otrzymać tato?
kasialp napisał/a: | Czy to efekt uboczny radioterapii czy leków? Nie wiem co bierze bo on nigdy nie pyta co mu siostry przyniosą tylko łyka |
Skoro nie wiadomo co łyka to ciężko powiedzieć, czy to efekt uboczny leków |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-07, 17:50 Temat: Nieoperacyjny niedrobnokomórkowy rak płuca lewego |
Jeśli tata ma mieć wykonane PET, to czekamy na wynik. Niemniej na pewno głównej zmiany, z racji nacieku na aortę, tętnice płucne naświetlić nie można - w mojej ocenie.
Rozumiem, że lekarz ma na myśli naświetlanie nakierowane głównie na żebro? |
|
|