1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pomóżcie mi zrozumieć wyniki badań |
absenteeism
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 20590
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-11-01, 21:31 Temat: Pomóżcie mi zrozumieć wyniki badań |
Poczekajmy na rediagnostykę po 2 cyklu chemii, to powinno rozjaśnić obraz. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-11-01, 20:32 Temat: Pomóżcie mi zrozumieć wyniki badań |
To dość standardowo stosowany schemat w NDRP. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-11-01, 20:02 Temat: Pomóżcie mi zrozumieć wyniki badań |
Oczywiście nie wiem o co pytałaś, ale to nie wygląda na "zwianie", a jedynie na niemożność podania odpowiedzi na dane pytanie z racji braku wyników lekarz też nie jest jasnowidzem i nie chce wprowadzać pacjenta czy rodziny w błąd, albo opowiadać mu ogólników, snuć domysłów, bo nie taka jest jego rola. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-11-01, 19:51 Temat: Pomóżcie mi zrozumieć wyniki badań |
chomik13 napisał/a: | Szczerze to nie wiem czy to normalne, ale lekarze nie mówią nic konkretnego |
A pytacie konkretnie?
chomik13 napisał/a: | Co oznaczają te leki? Jaka to chemia? |
PN - winorelbina z cisplatyną.
Pozostałe leki są p/wymiotne, p/obrzękowe, osłonowe na żołądek, elektrolity, lek na nadciśnienie.
chomik13 napisał/a: | Czego możemy się spodziewać? |
Na Forum jest bardzo dużo wątków pacjentów leczonych tym schematem chemii - poczytaj. |
|
|