1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak macicy, guzy płuc |
anna53
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 4177
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-01-07, 18:52 Temat: Witaj Karolinaok! |
Jeśli jeszcze nie ma, to bedzie przecież miała, bo zacznie się leczyć, i tu bedzie Twoje zadanie, porozmawiaj z lekarzem, lub jesli Ty nie będziesz mogła być to niech Twoja mama Cię poważni przy zakładaniu karty choroby, że Ty bedziesz zasięgała inf. o jej stanie zdrowia, niech poda Ci nazwisko lek i ustali z nim że Ty bedziesz się kontaktowała, w przychodni lub szpitalu. anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-01-05, 23:22 Temat: Karolimaok |
Zacznij rozmwe z lek prowadzącym mamę, tak aby to była Twoja gorąca prosba, aby na to się zgodził, bo jak się uprze to nie musi, anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-01-05, 22:10 Temat: Witaj ja 100 ! |
U nas przechodzi, bo jeżeli umawiasz się z lekarzem że bedziesz dzwonić i podajesz szczegoly z Twoich danych, a mieszkasz daleko i jesteś np jedynym członkiem z rodziny to przejdzie, jak dzwoniłam to podawałam to co było zapisane na końcu Hist. Chor wiec lekarz wiedział ze to ja, anna |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-01-05, 21:10 Temat: Witaj Karolinaok! |
W tej kwestii (choroby ) nie pomogę Ci, ale tak na przyszłość, jak będziesz u mamy to idź z mamą, albo sama do wszystkich przychodni, szpitali tam gdzie mama będzie się leczyć, aby Cię upoważnić do każdej informacji o stanie zdrowia telefonicznie, wytłumacz, ze sama mieszkasz daleko od mamy i chciałabyś zasięgnąć infor. o jej stanie zdrowia, po prostu musisz być wpisana do udzielania Tobie informacji lekarskich czy pielęgniarskich na np. Hist. Choroby ze szpitala, Karty Poradnianej. Podczas zakładania w/w pozycji za każdym razem pytają pacjenta o kogoś komu udzielać informacji i mama powinna podac Twoje dane osobowe, jeśli nie ma kogoś innego bardziej rozgarniętego w rodzinie. Ja miałam podobną sytuacje dotyczącą mojej (już zmarłej ) mamy nie na raka, ale ja dzwoniłam do przychodni, czy szpitala telef. z Irlandii i dowiadywałam się o stanie zdrowia mamy i wynikach, wówczas mogłam pokierować tatę czy brata co dalej robić z kwestii mamy. U mamy w Hist. Choroby upoważniony był brat i też ja, po prostu załatw to i mamę też poucz, żeby Ciebie też upoważniła, pozdrawiam anna |
|
|