Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi przewodowy wieloogniskowy |
anna53
Odpowiedzi: 76
Wyświetleń: 30379
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-01-08, 13:21 Temat: Rak piersi przewodowy wieloogniskowy |
Nie rozumiem o jakie terminy chodzi, czy o przyjecie do Por.Genetycznej, tam nie ma az takich kolejek, tylko dlugo czeka sie na wynik ze Szczecina, annas |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-01-07, 20:42 Temat: Witaj |
badanie genetyczne prawidlowo powinno wykonywac sie przed rozpoczetym leczeniem, a nie w czasie chemii, wiem to od moich lekarzy |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-10-31, 00:56 Temat: Richelieu ! |
Ale w moim opisie histo-pat po zabiegu operacyjnym nic o tym nie wspominają, o żadnych marginesach więc jak to rozumieć, annas |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-10-30, 15:35 Temat: Mefisto |
Nie o to mi chodziło o czym piszesz, a o to jak to jest gdy usuwa się cała pierś z węzłami lub bez i o jakie marginesy tu możne chodzić ? jestem ogłupiała i wcale nie napadam na Richelieu, bo po prostu nie rozumem, a jeśli Ty rozumiesz to mi odpowiedz !, pozdrawiam annas |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-10-30, 07:17 Temat: Richelieu |
Czytam Twoje odpowiedzi i rady dla Nas wszystkich i nie rozumiem tego - co nie raz pojawia w Twoich odpowiedziach np j/w
-
Wprawdzie wszystkie nacieki (wraz z zatorami w naczyniach) zostały usunięte z dużymi marginesami zdrowych tkanek,
jednak nie ma 100 % gwarancji, że jakieś pojedyncze nie wykrywalne w badaniach komórki przeniknęły gdzieś dalej,
Przecież Ona ma usuniętą całą pierś to o jakich marginesach tu chodzi ???????? |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-10-29, 18:13 Temat: Witaj ! |
Wiem przez co przechodzisz, przerabiam to od 2009r, musisz brać pod uwagę obie opcje, wynik pokaże, to czekanie jest najgorsze. Pamiętaj !, zawsze ta niepewność będzie powracać na razie co 3 miesiące ( do kontroli ), dopiero po kontroli uspokoisz się znowu na 3 m-ce itd. To już będzie życie w cieniu raka i tak dom końca życia, pozdrawiam annas
[ Dodano: 2013-10-29, 18:19 ]
ale pamiętaj ! jeszcze jedna rada, przez 3 m-ce do następnej kontroli jak by się coś działo w między czasie z twoim ciałem np. jakieś bóle to nie czekaj do wizyty tylko w te pędy do lek który ostatni będzie Cię prowadził, nie do lek rodzinnego tylko na onkologie. |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-10-28, 18:13 Temat: Witaj ! |
Nie wiem czy czekasz jeszcze na powtórne bad receptorów ?, bo ja przeczytałam że zrobili Ci przy biopsji z dn 17. 09.br, annas |
anna53
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-09-26, 16:27 Temat: Witaj Nikulam ! |
Mnie moj lek. powiedział, ze jezeli wystepuje wiecej niż jeden guzek w piersi, to radziłby mi usunęć całą pierś i wszystkie węzły chłonne pachowe, tak też wyraziłam zgodę na cały zab. mastektomii z wezłami, oznaczenie wezła wartownika nie miało by sensu w moim przypadku, nie wiem dlaczego?, pozdrawiam anna s |
|