1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Raka płaskonabłonkowy nosogardła z przerzutami do płuc |
anulka4771
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 11170
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-09, 20:49 Temat: Raka płaskonabłonkowy nosogardła z przerzutami do płuc |
Biobsja cienkoigłowa jest często omylna ,mianowicie mój mąż tez miał takową i wynik brak komórek nowotworowych,następna z pobraniem kawałka węzła to już był niskozróżnicowany rak niedrobnokomórkowy.My wynik konsultowalismy z Warszawą,pobraliśmy wycinek od patomorfologa i wysłaliśmy do Warszwy(koszt niestety na własną ręke) lecz wszystko się potwierdziło.Nie wiem ale ja bym konsultowała dla pewnosci. |
Temat: Raka płaskonabłonkowy nosogardła z przerzutami do płuc |
anulka4771
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 11170
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-06-09, 09:03 Temat: Raka płaskonabłonkowy nosogardła z przerzutami do płuc |
Witaj.Wykrycie raka u mojego męża wyglądało podobnie,objawy też były podobne.Pierwszym objawem było "przytkane" ucho,pózniej powiekszone węzły chłonne szyjne.Laryngolog(do którego do dzisiaj mam żal) leczył 4 m-ce antybiotykami,które nie dawały poprawy wręcz było tylko gorzej,poszlismy do onkologa który na szczęscie dobrze nas pokierował.Rak ten jest niestety nieoperacyjny,leczy się go chemią i radioterapią,więc może warto zapytać sie o radioterapie,która poprawi jakość życia twojej mamie.
P.S. musicie być dzielni i wierzyć że bedzie dobrze |
|
|