1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera |
basik85
Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 15496
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-02-25, 19:53 Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera |
Krzysztofk,
Rozumiem że guz został wycięty w całości ? Mówił coś więcej lekarz ? Czy wyciął węzły chłonne ? Jak to wszystko tam wyglądało ? Dziwi mnie czas operacji w sensie bardzo krótki.
Najważniejsze żeby Mama teraz wracała do zdrowia i nie pozostaje nic innego jak modlić się o "dobry" wynik histologiczny. Co do wstawania to moja Mama usiadła dopiero chyba w drugiej dobie po operacji także potrzeba czasu.
U Nas też mówili o tych pięciu dobach po operacji.
Wierzę że Twoja Mama szybko się pozbiera !
Gdybyś miał jakieś pytania to pisz na priv. Jeśli tylko będę umiała to pomogę.
Pozdrawiam i trzymajcie się ciepło !
[ Dodano: 2016-02-25, 20:35 ]
A co do rokowań nie skupiaj się na nich. Wiem z autopsji że temat dt przezywalnosci będzie Ci siedział całycas w głowie ale najważniejsze to wierzyć że będzie dobrze. I pamiętać o komforcie Mamy.
Mamie teraz dokuczaja straszliwe bóle. Życzę Wam żeby Twoja Mamę takowe ominęły ! |
basik85
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-02-12, 17:25 Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera |
Krzysztof,
Czy będą wyniki czy nie i tak pewnie Mamę zoperuja i to co wytna wtedy dadzą do badania histologocznego. Tym się nie martw. Z historii mojej Mamy wnioskuje że u Nas ta biopsja była zbędna bo i tak wynik wyszedł jako guz zapalny a okazało się inaczej.
Teraz jak pisała Missy skupcie się na przygotowaniu do operacji która jest najbardziej inwazyjnej z operacji w jamie brzusznej. Może potrwać do 8 godzin. I trzymam kciuki żeby operacja się powiodła i usunięto zmianę.
Pozdrawiam Was ! |
basik85
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-02-11, 15:48 Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera |
Krzysztof
Cieszę się że sprawa nabrała tempa. Wyniki moim zdaniem nie jednoznaczne. Rzeczywiście niepokojące są okolice brodawki Vatera ale to moim laickim okiem. Za chwilę napewno wypowiedzą się mądrzejsi
A co do zdjęć z postow u mnie też tak się dzieje ale po jakimś czasie są już widoczne w poscie.
Trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści ! |
basik85
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-02-10, 10:28 Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera |
Krzysztofk,
U Nas sytuacja zaczynala się podobnie. U mojej Mamy również zaczęło się od żółtaczki mechanicznej ale w zasadzie żadne badania obrazowe nie przedstawiały konkretnie guza a "jedynie" poszerzenie drog zolciowych. Jednak koniec końców wyszła zła diagnoza. Możesz zajrzeć na mój wątek. Tam forowicz odpowiadali i odpowiadali na mnóstwo moich pytań. Nie mniej jednak skany badań są niezbędne.
Trzymam kciuki za Twoja Mamę i jak najszybciej diagnozujcie się bo czas jest bardzo ważny !
Pozdrawiam serdecznie ! |
|
|