1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera
basik85

Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 15496

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-02-25, 19:53   Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera
Krzysztofk,

Rozumiem że guz został wycięty w całości ? Mówił coś więcej lekarz ? Czy wyciął węzły chłonne ? Jak to wszystko tam wyglądało ? Dziwi mnie czas operacji w sensie bardzo krótki.

Najważniejsze żeby Mama teraz wracała do zdrowia i nie pozostaje nic innego jak modlić się o "dobry" wynik histologiczny. Co do wstawania to moja Mama usiadła dopiero chyba w drugiej dobie po operacji także potrzeba czasu.
U Nas też mówili o tych pięciu dobach po operacji.

Wierzę że Twoja Mama szybko się pozbiera !

Gdybyś miał jakieś pytania to pisz na priv. Jeśli tylko będę umiała to pomogę.

Pozdrawiam i trzymajcie się ciepło !

[ Dodano: 2016-02-25, 20:35 ]
A co do rokowań nie skupiaj się na nich. Wiem z autopsji że temat dt przezywalnosci będzie Ci siedział całycas w głowie ale najważniejsze to wierzyć że będzie dobrze. I pamiętać o komforcie Mamy.

Mamie teraz dokuczaja straszliwe bóle. Życzę Wam żeby Twoja Mamę takowe ominęły !
basik85

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-02-12, 17:25   Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera
Krzysztof,

Czy będą wyniki czy nie i tak pewnie Mamę zoperuja i to co wytna wtedy dadzą do badania histologocznego. Tym się nie martw. Z historii mojej Mamy wnioskuje że u Nas ta biopsja była zbędna bo i tak wynik wyszedł jako guz zapalny a okazało się inaczej.

Teraz jak pisała Missy skupcie się na przygotowaniu do operacji która jest najbardziej inwazyjnej z operacji w jamie brzusznej. Może potrwać do 8 godzin. I trzymam kciuki żeby operacja się powiodła i usunięto zmianę.

Pozdrawiam Was !
basik85

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-02-11, 15:48   Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera
Krzysztof

Cieszę się że sprawa nabrała tempa. Wyniki moim zdaniem nie jednoznaczne. Rzeczywiście niepokojące są okolice brodawki Vatera ale to moim laickim okiem. Za chwilę napewno wypowiedzą się mądrzejsi :)

A co do zdjęć z postow u mnie też tak się dzieje ale po jakimś czasie są już widoczne w poscie.

Trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści !
basik85

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2016-02-10, 10:28   Temat: Nowotwór w okolicy brodawki Vatera
Krzysztofk,

U Nas sytuacja zaczynala się podobnie. U mojej Mamy również zaczęło się od żółtaczki mechanicznej ale w zasadzie żadne badania obrazowe nie przedstawiały konkretnie guza a "jedynie" poszerzenie drog zolciowych. Jednak koniec końców wyszła zła diagnoza. Możesz zajrzeć na mój wątek. Tam forowicz odpowiadali i odpowiadali na mnóstwo moich pytań. Nie mniej jednak skany badań są niezbędne.

Trzymam kciuki za Twoja Mamę i jak najszybciej diagnozujcie się bo czas jest bardzo ważny !

Pozdrawiam serdecznie !

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron