Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
cleo33
Odpowiedzi: 242
Wyświetleń: 88660
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-10-17, 16:28 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Maciek76 napisał/a: | 16 .11.2015 wyniki z badania pet z 6.10.2015.
Pozdrawiam Was Wszystkich |
Czyli, wyniki ok? Maćku tak, bo nie wiem czy wstawiałeś je gdzieś? |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-26, 21:02 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Maciek76 napisał/a: | Ja bym zrobił usg jamy brzusznej,morfologię. |
Jak najbardziej, poza tym badanie moczu warto powtórzyć. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-21, 21:32 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Bardzo bardzo przepraszam nie chciałam mącić po porostu po przeczytaniu watku Maćka chciałam sie dowiedzieć bo do końca też nie rozumię
Tyczyło się cyt;
W zasadzie cecha G nie ma wpływu na rokowanie. Rak G3 może nieco szybciej się rozsiewać bądź łatwiej uodparniać na chemioterapię, jednak przy ogólnej wrażliwości do max. 40% na chemioterapię w przypadku raków niedrobnokom. płuca nie ma to istotnego wpływu.
Jeszcze raz bardzo przepraszam ,że w nie swoim wątku.
Maciek ,powodzenia w tej walce.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-08-21, 22:34 ]
Nic się nie stało
|
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-21, 21:14 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
No sama nie wiem poprostu klientka mi powiedziała ,że miała przed 14 laty usunięty kawałek płuca bez zaawansowania TNM?(sama nie rozumię)bez chemii i radio.
A teraz ma po tylu latach wznowę,nerka i płuca
I teraz maja dopiero przeprowadzane wszystkie badania w celu uzyskania (tak mi się wydaje)typu?
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-08-21, 22:18 ]
cleo, nie róbmy offtopa w wątku Maćka76 wiesz, że na opowieściach nie potwierdzonych konkretnymi danymi, wynikami badań ciężko bazować, więc nie jestem w stanie odnieść się do tego, co mówiła Twoja klientka. Być może miała nowotwór w bardzo niskim stadium zaawansowania, w takich również możliwa jest późna wznowa, być może to zupełnie inny nowotwór - rak nerki (często daje przerzuty do płuc).
|
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-21, 20:55 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Czyli jeżeli było by samo G np G0 to nie stosuje się chemii/radioterapii? |
|