1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie międzybłoniaka opłucnej |
emes
Odpowiedzi: 72
Wyświetleń: 29305
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-07-31, 06:19 Temat: Podejrzenie międzybłoniaka opłucnej |
Tak strasznie mi przykro... |
emes
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-03-11, 11:04 Temat: Podejrzenie międzybłoniaka opłucnej |
Trzymam kciuki, aby leczenie pomogło. Daj znać co i jak. Zdrówka dla taty, a dla ciebie dużo sił, bo wiem z własnego doświadczenia ile ich potrzeba... |
emes
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-03-11, 09:18 Temat: Podejrzenie międzybłoniaka opłucnej |
Tata dostawał diuver i furosemid ( nie wiem czy oba w zastrzykach). Z tego co rozmawiałam ze znajomą internistką chodziło o to, że jeśli jest niski poziom białka (a u taty był, do leczenia został włączony protifar) to diuretyki w tabletkach nie są przyswajane przez organizm. Podane dożylnie mają zupełnie inne działanie. Mogliśmy to zaobserwować u taty. Zwiększane dawki furosemidu obniżały tylko i tak już niskie ciśnienie. Po podaniu dożylnie obrzęki zmniejszyły się niemal z dnia na dzień. Myśmy z tym byli u dwóch lekarzy, każdy przepisał inne tabletki, dopiero trzecia pani dr tego nie zlekceważyła, wysłała tatę do szpitala, gdzie okazało się, że woda była już pod płucami...
Wcale nie musi tak być u twojego taty, ale lepiej być czujnym.
[ Dodano: 2019-03-11, 09:20 ]
Zapomniałam dopisać, że tata od samego początku miał włączony dexametason, ale od obrzęków nóg go nie uchronił. |
emes
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2019-03-10, 22:06 Temat: Podejrzenie międzybłoniaka opłucnej |
Cichy133 u mojego taty diuretyki w tabletkach nie działały, winny był ponoć niski poziom białka. Dopiero podawane dożylnie zmniejszyły obrzęki nóg.
Mam nadzieję, że twoje obawy jednak się nie sprawdzą. |
|
|