1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: proszę o interpretację wyniku |
ewka1973
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 5188
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-20, 19:52 Temat: proszę o interpretację wyniku |
Wiem, wiem jesteście wspaniałe ale uważałam, że moja panika może jeszcze nieuzasadniona jest niczym z problemami innych . |
ewka1973
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-20, 19:20 Temat: proszę o interpretację wyniku |
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czekając od ponad 3 tygodni na wynik nie miałam odwagi ujawnić się na forum. Rozważyłam przez ten czas przeróżne scenariusze, naczytałam się różności i popadam w coraz większy obłęd. Na najbliższy wtorek jestem umówiona do chirurga onkologa, który wykonywał zabieg. Zaczynam się jednak zastanawiać czy aby nie skonsultować wyniku z innym lekarzem. Nie wiem, może sama już sobie wynajduję problemy
P.S. A tak wogóle, chciałam Wam powiedzieć dziewczyny, że WSZYSTKIE JESTEŚCIE WIELKIE!!! |
ewka1973
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2012-01-20, 13:34 Temat: proszę o interpretację wyniku |
Jestem zupełnie nowa na tym forum, chociaż od momentu kiedy wycięłam znamię, na bieżąco śledzę wszystkie wypowiedzi. Dzisiaj właśnie odebrałam wynik:
naevus pigmentosus epidermo-dermalis et inflammatio chronica concomitans. Excisio non radicalis. Jeden z bocznych marginesów cięcia zbyt wąski.
Opis makroskopowy: plamka 0,7 cm
marginesy: 0,1? (tak jest napisane) x 5 x 0,1 x 1,5 cm.
Niepokoi mnie ten zbyt wąski margines. Co powinnam zrobić. Bardzo proszę o tłumaczenie i radę. |
|
|