1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 9
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
formalina

Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 22426

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-27, 00:40   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
Ej właśnie a co to jest to relanium ? to ziołowe leki? Wiecie co, ja Wam powiem tak. W pracy mam takiego kolegę, który ma znajomą farmaceutkę, i on, dzień przed pogrzebem mamy dał mi taki lek. faktycznie był genialny, zadziałał już po jakiś 8-10 min, no tylko kolega nie chce powiedzieć co to było, pewnie boi się że jakoś załatwię go sobie.... no i on mi pomógł w ciężkiej chwili, Wiecie.... tylko nie pomógł jak weszłam do prosektorium, tutaj autentycznie przestał działać :( cholera, muszę się dowiedzieć co to było
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-26, 11:07   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
Hmmmm no faktycznie. Ja to nie myślałam o pomocy jakiegoś lekarza. Może to był błąd, nie wiem....
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-25, 21:48   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
No. Te ziołowe to o d**e potłuc. :(
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-25, 19:47   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
A co brałaś? jakieś ziołowe leki czy coś silniejszego? Współczuje :( straciłaś dwie najważniejsze istoty na Ziemi :( |przytula|
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-22, 16:15   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
A wiesz że sama nie wiem ? nie wiem ale kminie że to chodzi o taki jakby spokój dla zmarłego. no nic innego mi nie przychodzi do głowy
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-22, 15:59   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
a w ten sposób :) no jak uważasz :) aby Wam było lepiej :)
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-22, 15:24   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
izowita, słońce.... napisałaś że mama martwi się co do nagrobka, "jak to będzie wyglądało" jak to jak?????? normalnie. nie patrzcie na to jak to będzie wyglądało, co inni powiedzą. najważniejsze są wasze uczucia, to co wy czujecie i jak się z tym czujecie.... nie myślcie takimi kategoriami. Po drugie jest taki przesąd że jak jest kogoś się chowa, to żeby nic nie robić przy tym grobie przez rok. nic, żaden nowy pomnik, nawet kucie liter. no nic.... no babcia mi tak mówiła i faktycznie słyszałam jeszcze o tym od przyjaciółek. no.
Hmmm piszesz potem o tych datach, ważnych dla naszych zmarłych. Kurde nie wiem czy będę potrafić.... Powiem Ci coś :) ojciec mnie normalnie zastrzelił odpowiedzią.... Zapytałam się wczoraj taty co będzie z ich rocznicą ślubu. przypada ona na 18.12. No i co powiedział ojciec "a co Ty myślisz że zapomnę o tej dacie ???? Kupie jej ulubiony likier orzechowy i będę wspominać. tym razem tylko ją " wyszłam z pokoju i się poryczałam :( mieli taką tradycje że 18.12 tata kupował ten właśnie likier mama lubiła go :) robili wtedy coroczny przegląd albumów :) wspominali swoje małżeństwo, no wszystko.... a teraz co???? oj ciężko będzie....
kochane proponuje aby któraś z nas założyła 2 listopada wieczorem temat "PIERWSZE WAŻNE ŚWIĘTA ZMARŁYCH .... co Wy na to? wypiszemy sobie jak spędziłyśmy 1,2 listopada. wypiszemy się. wypłaczemy. myślę że to może pomóc
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-21, 21:24   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
no właśnie :( w tym roku, święto zmarłych będzie troszkę inne :(
formalina

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-10-21, 19:11   Temat: jak sobie poradzic z faktem ze bliska osoba odchodzi
Wiesz co powiem tak "Co nas nie zabije, to nas wzmocni".... Ja wiem że to może się wydać głupie, durne ale tak jest. Ktoś tu już wspomniał że ludzka psychika może wytrwać więcej niż nam się wyobraża. Wiadome że śmierć bliskiej osoby jest nie porównywalna z niczym innym. Ale po pewnym czasie zaczniemy na to patrzeć troszkę z innej strony. Moja mama zmarła w sierpniu. Na początku była gorycz, wielki ból, prawie że wściekłość. Cały świat obwiniałam za to co się stało no ale teraz myślę troszkę inaczej. Boli mnie to i nigdy boleć nie przestanie ale dziękuję Bogu że już nie cierpi. Powoli dociera do mnie jej strata. smutek jest nie do opisania no ale trzeba żyć dalej. Mam nadzieję że mama jest przy mnie i czuwa.
Kochane jestem z wami. Niedługo 1 listopada :( to moje pierwsze święta..... Tak bolesne :/

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron