1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak piersi luminalny A
gaba

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4084

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2017-01-17, 08:08   Temat: Rak piersi luminalny A
Drętwienie ręki i nogi (po tej samej stronie? pisz dokładnie) nie musi być związane z rakiem. Scyntygrafia jest rutynowym badaniem jeżeli jest podejrzenie rozsiewu - podobnie jak usg jamy brzusznej i rtg kl.pierś. Lekarz nic nie wspomniał o chemioterapii? Badania zrobiono szybko ale czas zacząć leczenie. Przy najbliższej okazji zapytaj lekarza o złośliwość histopatologiczną.
  Temat: Rak piersi luminalny A
gaba

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4084

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2017-01-16, 23:13   Temat: Rak piersi luminalny A
No więc po pierwsze nie wiemy skąd wiemy że to T4. Mogę tylko przypuszczać że na skórze były jakieś owrzodzenia lub guzki (zmiany na skórze też kwalifikują do T4). Typ guza jest bardzo przyjazny i stosunkowo mało agresywny (jakkolwiek nie przywiązywałabym się do N0 bo to na pewno będzie wiadomo po operacji i przebadaniu węzłów) Co z tego T4 wynika? Zwykle mocno agresywna chemioterapia przed operacją. Ale nie znam wieku i ogólnej kondycji chorej, może ona być przypadkiem o którym piszą w wytycznych: "w podeszłym wieku pacjentki z dodatnimi receptorami hormonalnymi mogą odnieść większe korzyści przy rozpoczęciu leczenia od terapii hormonalnej". Ja w tych wynikach nie znalazłam informacji o złośliwości histopatologicznej guza, nie oznaczono?

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron