Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
jerzozwiesz@amorki.pl
Odpowiedzi: 118
Wyświetleń: 53140
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-07-13, 20:36 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
Czy ma przelot pomiędzy jamą ustną na zewnątrz?Jeśli nie to zagoi mu się za kwartał-jęsli jest coś takiego nazywa się to przetoka-to ja sobie tego nie wyobrażam.Miałem coś takiego ale byłem karmiony sondą i załatwiono to chirurgicznie.Tylko lekarz czy oni liczą na domowe sposoby?Dom bez klamek jedżcie gdzie chcecie macie namiary lepiej się wypisać bo czekanie tylko opóznia leczenie.Pozdrawiam. |
jerzozwiesz@amorki.pl
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-30, 20:10 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
Medi Klinika Szczękowo-twarzowa i Implantologii dr Paweł Zawadzki Warszawa Lindleya 4 tel225021142 2gi nr225021797.Proszę się upewnić czy facet nie jest na urlopie można się zgłosić bez skierowania do przychodni.Naprawdę polecam faceta.Tu widzę że nie dojdziecie do porozumienia.Pozdrawiam. |
jerzozwiesz@amorki.pl
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-04, 18:57 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
Być może-u mnie żadnego zakażenia nie było.Ranę rozwaliła limfa i dodatkowe niesprzyjające czynniki.Mnie prawie tydzień przygotowywali ranę do operacji-płukali czyścili przycinali gaziki z jodoformem itp.dużo pogarsza gojenie brak węzłów chłonnych,mogą też zwlekać ze względu na histpat pooperacyjny-znając wyniki mogą wprowadzić hurtem poprawki jeśli by zaszła taka konieczność.To akurat jest korzystne dla taty. |
jerzozwiesz@amorki.pl
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-04, 11:07 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
Wygoić się może,ale to będzie strasznie długo trwało.Nie wiem dlaczego się przy tym upierają mnie ta technika się osobiście nie podoba.U mnie 2 operacje zamknęły się w praktycznie 3 tygodniach.Żeby była tylko jedna to 10 dni góra 12 i w domu.W jakiej ogólnie kondycji tata był przed zabiegiem?Nie ma czasem cukrzycy? |
jerzozwiesz@amorki.pl
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-03, 11:52 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
Ja miałem szycie i APSy wewnątrz jamy ustnej-tytan jednak sam nie chciał się pokryć tkanką kilka dni przygotowywali mnie do operacji jodoform rozpuszczony w spirytusie.Pózniej zabieg kolejna ukochana sonda żebym z głodu nie umarł Gdzieś po 10 dniach od drugiej operacji wróciłem do domu.Szwy zdjęto mi przy kontrolnej wizycie. |
jerzozwiesz@amorki.pl
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-02, 19:35 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
W jego przypadku prawdopodobnie wytną brzegi rany i połatają wszystko z powrotem.Jeśli będzie potrzebny autoprzeszczep niech wezmą z pachwiny nie z uda tak jest dużo mniej uciążliwe dla pacjenta. |
jerzozwiesz@amorki.pl
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-06-02, 01:18 Temat: Rak dna jamy ustnej z przerzutami do węzłów chłonnych |
Ja miałem wymienianą własną żuchwę na tytanową rozleciało mi się od podbródka do stawu-jeśli ma przetokę-widać język przy zamkniętych ustach-jak pije cieknie mu po szyi.W moim przypadku reoperacja załatwiła to sprawnie.W Twoim przypadku zadecydują oczywiście lekarze.Gdzie tata jest w szpitalu?Pozdrawiam |
|