1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy |
mala105
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 14365
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-25, 20:50 Temat: POWODZENIA |
3majcie się dzielnie kobiety |
mala105
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-15, 19:45 Temat: Rak szyjki macicy |
Jak wspomniała moina- dieta w rozsądna, w moim przypadku była lekkostrawna.
Nie jadłam surowych owoców i warzyw, co mogłam to- kleiki, kasza manna, krupniki, mięso gotowane. Należy też pamiętać, że wszystkie płatki, kaszki itd. muszą być zrobione na wodzie, gdyż nabiał nie jest mile widziany w tym czasie. Spożywałam też dużo kisielków i tak wyglądała moja dieta. Dziś jem w miarę normalnie, ale pamiętam, że za dużo tych "złych" rzeczy jeść nie mogę
Miałam podane 4 wlewy chemii.... bywało różnie, ale nie dałam się i przeszłam tą drogę |
mala105
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2015-03-14, 19:42 Temat: Rak szyjki macicy |
Jeżeli chodzi o skutki brachyterapii to są one jak mogę to nazwać "normalne". Wiadomo, że każde ciało reaguje inaczej, ale u mnie było podobnie- dziwne czucie wewnątrz (ciepło, uczucie jakby obcego ciała) i częste oddawanie moczu w małych ilościach. Po dwóch dniach zazwyczaj skutki te stawały się łagodniejsze. Chociaż jestem już 5 miesiąc po leczeniu, to konsekwencje walki pozostały do dziś i myślę, że ich się nie pozbędę (mam tu na myśli właśnie częstomocz, tak jak jest w przypadku Twojej mamy). Pamiętaj, że jak to pomaga mamie, to warto walczyć !!!
Głowa do góry jeżeli lekarz podjął decyzję o drastycznym podejściu do tego "DZIADA" to tak ma być G3 to cholerstwo- wiem po sobie, i każdy atak na niego ma być drastyczny, by nie wrócił. |
|
|