Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
mamanel
Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 37387
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-03-25, 15:01 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Gratuluję |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2010-01-17, 18:45 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Stawiku drogi, to dobrze że tylko tumor mixtus
Czy już lepiej się czujesz? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-21, 11:12 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Nie ma za co. Mimo wszystko staraj się porządnie odżywiać. Bierzesz pewnie ciągle antybiotyk? Dostałeś coś osłonowo - Lacidofil, Benefolrę, Linex itp ?
Daj znać jak z tymi dodatkowymi badaniami, które miałeś wykonać.
Jeśli chodzi o niepokój, to Cię doskonale rozumiem. Mimo wszystko na razie zostało zrobione to co było najważniejsze. Biopsja wskazała na tumor mixtus, więc jeśli tylko możesz to nie martw się na zapas
Martwienie się nie polepszy niczego. Postaraj się skupić na tym, co lubisz i na odpoczynku.
Kto wie- może uda się dostać wynik histopatologii w przyszłym tygodniu ?
Pozdrawiam |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-21, 08:40 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Witaj,
Jak się czujesz? Mam nadzieję, że już coraz lepiej
Myślę, że guz wielkości ok. 2 mm to mały guz. Mam nadzieję, że wyniki histo będą dobre.
Pozdrawiam,
mamanel |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-16, 15:59 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Gardło mnie też bardzo bolało po operacji.
Będziesz szedł na te badania, o których wcześniej pisałeś?
Jaką masz temperaturę?
Jeśli chodzi o wyniki histo po operacji, to niektórzy dowiadują się w samym miejscu gdzie są badane preparaty, czy już jest wynik, bo wtedy bywa o kilka dni wcześniej. Np. mój wynik był opracowany 9 kwietnia a od lekarza dostałam go 14 kwietnia. |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-16, 15:14 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
A jak się czujesz?
Jak z jedzeniem i piciem? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-16, 14:41 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Witaj,
Skoro już usiadłeś do komputera to znaczy, że czujesz się nie najgorzej?
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.
Skoro lekarze wycięli guz oraz węzły to znaczy, że coś ich zaniepokoiło i postanowili wyciąć to, co było podejrzane. Teraz trzeba czekać na wynik - czy powiedzieli Ci kiedy będzie?
Pozdrawiam,
mamanel |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-10, 14:40 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Tak, ślinianki podżuchwowe są mniej więcej w zgięciu pomiędzy szyja i głową. To juz rozumiem, czemu całej ślinianki Ci nie będą wycinać. |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-10, 10:35 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
A w której śliniance jest guz - podżuchwowej czy przyusznej? |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-10, 09:08 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Otóż to - nic nie wymyślisz przed badaniem histopatologicznym.
Najważniejsze, że będziesz miał wkrótce wyciętego guza.
Początki, po poznaniu wyników biopsji, są szokiem. No ale w Twoim przypadku wynik biopsji jest całkiem niezły
Wiesz o której masz operację? Będę trzymać kciuki. |
mamanel
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-12-09, 08:42 Temat: Guz okolicy kąta żuchwy |
Witaj,
To świetnie, że już 14 grudnia będziesz miał operację.
Trzymam kciuki za dobry wynik histo |
|