Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
marzena66
Odpowiedzi: 74
Wyświetleń: 39412
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-05-17, 17:26 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
Totylkoja,
Przyjmij moje najszczersze wyrazy współczucia, niech tata odpoczywa w pokoju |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-02-28, 16:38 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
Totylkoja,
Zwróć sie z tym pytaniem do lekarza/pielęgniarki hospicyjnej lub ewentualnie tam skąd sprzęt ten otrzymałaś, to będzie najlepsze źródło informacji ja nie chcę tu się wypowiadać, chyba, że nasza doktor Madzia się pojawi i doradzi. Niech tato przyjmuje pozycje półsiedzącą wtedy lepiej oddychać.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-02-16, 17:44 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
Totylkoja,
Zazwyczaj w szpitalach są pielęgniarki stomijne, które zajmują się obsługą stomii, uczą jak zajmować się w domu stomią, podpowiadają, pomagają, czy mieliście taką pielęgniarkę?, Ich wiedza jest ogromna i czesto taka pielęgniarka stomijna więcej może pomóc niż lekarz, może warto z taką pielęgniarką porozmawiać.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-02-15, 15:15 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
A czym jest tłumaczone krwawienie ze stomii, przecież jakaś przyczyna musi być?
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-02-14, 16:40 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
Totylkoja,
Jak pisałam wyżej nie wiem ile jest tego płynu, trzeba porozmawiać z lekarzem, czy jest sens odbarczać czy już nie ma sensu takim zabiegiem męczyć tatę. Musisz mieć świadomość, że płyn może nawet po odbarczeniu bardzo szybko pojawić się ponownie a nie jest to zabieg bez szkody dla organizmu.
http://www.onkonet.pl/dp_oppal_wodob.php
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-02-13, 15:15 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
Totylkoja napisał/a: | Mój tata ma wodobrzusze i problemy z oddychaniem w nocy. |
Nie wiem ile tego płynu jest w jamie brzusznej bo czasami się go ściąga jak jest bardzo dużo z tym, że w taty stanie niestety płyn może ponownie bardzo szybko narastać. Wodobrzusze jest wynikiem postępu choroby, słabo już działającej wątroby i niestety czasami już nic nie skutkuje. Tato ma kłopoty z oddychaniem między innymi przez wodobrzusze. Czy przyjmuje chociaż leki moczopędne?
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-11-22, 18:20 Temat: Rak jelita grubego z przerzutami do watroby |
Totylkoja,
Marker markerem, spadł wynik, należy się cieszyć ale najważniejsze będą mimo wszystko badania obrazowe, czyli TK. Racje ma ileene, że wielka szkoda iż nie zrobiono wcześniej takich badań.
Pozdrawiam |
|