1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płuc wstępne rozpoznanie |
marzena66
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11995
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-04-18, 18:41 Temat: Rak płuc wstępne rozpoznanie |
WiolaG napisał/a: | Jest również podejrzenie "czegoś" w odbytnicy. |
Oczywiście, to na razie tylko podejrzenie a wcale nie musi to być przerzut, może być polip, ale sprawdzić trzeba. Ja tylko odniosłam się do słów lekarza. Zresztą jak są już stwierdzone przerzuty WiolaG napisał/a: | okazało sie że rak przerzucił się na węzły przyobojczykowe, śródpiersia | to trzeba ruszyć z dalszą chemią.
Dużo sił dla mamy i niech się trzyma, pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-04-18, 16:17 Temat: Rak płuc wstępne rozpoznanie |
WiolaG napisał/a: | Wstępnie onkolożka powiedziała, że jeśli potwierdzi się rak w odbytnicy nie będzie wiedziała czym leczyć - czy zastosować chemię 2 rzutu na płuco czy zastosować chemię na jelito - ponoć są to zupełnie różne substancje. |
Jeżeli w odbytnicy jest przerzut raka z płuc to stosuję się leczenie drugiego rzutu. Skoro wszędzie jest ten sam rodzaj raka to działa na wszystkie miejsca.
Problem jest wtedy gdyby w odbytnicy był inny rodzaj raka.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-18, 17:33 Temat: Rak płuc wstępne rozpoznanie |
WiolaG napisał/a: | Mam pytanie czy torbiel na wątrobie jest przerzutem? |
Nie torbiel na wątrobie jest torbielą a nie przerzutem, tak jak napisano w badaniu.
WiolaG napisał/a: | Dziwi mnie że nie zrobili mamie tk głowy. |
Pewnie póki nie ma dolegliwości, pacjent na nic się nie uskarża to lekarz nie robi badania z ciekawości.
Przy nowotworach płuc rzeczywiście rak lubi się przerzucać do głowy i trzeba być czujnym albo może poprosić lekarza o takie badanie. U nas było robione TK głowy bez żadnych proszeń.
Na pewno bardziej kompetentne osoby odpowiedzą Ci na Twoje pytania dokładniej.
pozdrawiam |
|
|