1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie nowotworu płuca z przerzutami do wątroby |
marzena66
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 9028
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-11-01, 10:52 Temat: Podejrzenie nowotworu płuca z przerzutami do wątroby |
Michał,
Przyjmij najszczersze wyrazy współczucia |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-10-15, 21:43 Temat: Podejrzenie nowotworu płuca z przerzutami do wątroby |
michal100 napisał/a: | i gdyby się okazało że to coś to nie nowotwór tylko nie wiem tak na prawdę co |
Z opisu TK to mi nie wygląda aby było coś innego niż rak, chcę się mylić i obym się myliła ale te masy patologiczne, mocno powiększone węzły chłonne niestety świadczą o najgorszym. Nie ma co jednak rozważać co to jest tylko trzeba zrobić bronchoskopie i będzie wszystko czarno na białym.
Może tato ma koncentrator tlenu żeby mu się lepiej oddychało. Podpytajcie lekarza żeby jakieś leki wdrożył przeciwkaszlowe jak proponowała Madzia70, bo sam tlen na tyle nie pomoże.
michal100 napisał/a: | Tata dziś w niezłej kondycji, |
To dobrze, każdy dzień lepszy to dla rodziny balsam dla duszy.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-10-15, 06:27 Temat: Podejrzenie nowotworu płuca z przerzutami do wątroby |
michal100 napisał/a: | męczy go kaszel, najmniej jak leży na boku |
Jak są takie duszące kaszle to dobra jest pozycja półsiedząca.
Czekamy zatem na wyniki.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-10-14, 16:40 Temat: Podejrzenie nowotworu płuca z przerzutami do wątroby |
michal100,
Raczej trzeba nastawić się na najgorsze, wszystko wskazuje, że jest to niestety rak i to mocno zaawansowany z licznymi przerzutami. Wątroba bardzo mocno zaatakowana przez raka, liczne przerzuty dlatego tak kiepskie wyniki wątrobowe.
Na pewno po bronchoskopii będzie wiadomo jaki to rak.
Trudno mi powiedzieć czy tato będzie miał możliwość jakiegokolwiek leczenia jeśli już to tylko paliatywnie , czyli nie ma mowy o wyleczeniu ale chodzi bardziej o złagodzenie dolegliwości, może nie być leczenia ponieważ tato jest obciążony dodatkowymi chorobami plus słaba wątroba.
No nic nie będziemy na razie gdybać, trzeba poczekać na wyniki. Radzę również już myśleć o hospicjum domowym, bo bez ich pomocy będzie ciężko przetrwać tą trudną drogę.
pozdrawiam i witam na forum. |
|
|