1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: drobnokomórkowy rak płuc |
marzena66
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5743
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-11-08, 12:45 Temat: drobnokomórkowy rak płuc |
arawis napisał/a: | to wydaje mi się, ze to już ten czas. |
Jeżeli jest leczenie paliatywne czy zakończone leczenie onkologiczne to jak najbardziej hospicjum wskazane. Nie wiem jak to działa w Niemczech, może mają inne kryteria objęcia pacjentów pomocą ale jakby nie było to w takim zaawansowaniu choroby stan pacjenta będzie się pogarszał i trzeba opanować leczenie objawowe i hospicjum najlepiej to zrobi.
pozdrawiam |
Temat: drobnokomórkowy rak płuc |
marzena66
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5743
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-11-07, 18:45 Temat: drobnokomórkowy rak płuc |
arawis napisał/a: | Jakie są rokowania w takim stadium, czy w takim stopniu zaawansowania |
Słabe rokowania, zwłaszcza jak są przerzuty w węzłach to te raczysko rozsiewa się szybko dalej, nie wiem gdzie te przerzuty odległe się umiejscowiły ale jak już są to rokowania się pogarszają. IV stopień to najwyższy więc słabo rokuje.
Statystycznie
Chorzy leczeni za pomocą radioterapii i chemioterapii – dwuletnie przeżycie wynosi 2% - 40%.
Przykro mi, że nie jesteśmy w stanie przyjaciółkę pocieszyć lepszymi informacjami.
pozdrawiam |
|
|