1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór T2bN2MX |
misiak
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 8395
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-02-07, 14:18 Temat: Nowotwór T2bN2MX |
Te objawy o których piszesz mogą to byc przerzuty do oun. Najlepiej było by zrobić tk głowy, żeby miec pewność. Może wtedy naświetlenia zalecił by lekarz.
Choć po nich u mojej teściowej jakiejś wielkiej poprawy nie było.
Tak naprawdę w naszym przypadku jedynie pomogła chemia ta , którą mama dostała na samym początku, a potem były następne, ale to było jedynie osłabienie chorego i minimalna poprawa. CZasami sie zastanawiamy czy to warte było.
Ciężki czas przed wami, pozdrawiam. |
Temat: Nowotwór T2bN2MX |
misiak
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 8395
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-02-06, 16:07 Temat: Nowotwór T2bN2MX |
Moja teściowa ma drobnokomórkowego i niestety z przerzutami, brak leczenia , czyli teraz pozostaje nam dbać o to , zęby nie bolało. Walka to ponad 2 lata, ale wiadomo jak to lekarz powiedział jest chora, a zdrowa to już napewno nie będzie.
Hospicjum to nie śmierć to wygoda, pomoc, bo będzie ciężko a samemu człoweik nie da rady.
Może być potrzebny tlen itd, oni to wszystko mają. Mogą pobrać krew do badania, może przyjechać lekarz i zbadać chorego, nawet jeśli będziesz tego potrzebowała. To wszystko bez wychodzenia z domu.
Rok czasu to bardzo dużo, zwłaszcza u tak chorych osób. Czasami jest tak, zę nie ma zmian a po miesiącu są i to duże.
Bardzo Ci współczuję, wiem ile to stresu , nerwów, nieprzespanych nocy. My też uczestniczymy w tej chorobie, więc załatwiaj jak najszybciej HD , a mamie możesz powiedzieć, ze będzie od czasu do czasu odwiedzać ją pielęgniarka i lekarz. Ja tak zrobiłam, to nie takie straszne, to są normalni ludzie.
Pozdrawiam. |
|
|