1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Chłoniak Hodgkina NS II |
mufan
Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 31141
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-07-06, 21:58 Temat: Chłoniak Hodgkina NS II |
Pogadać można oczywiście... duża firma może pójść na rękę...ale co do chodzenia do pracy to cały czas jestem na nie.
Złapiesz infekcję, przesuną Ci kolejny kurs chemii i będziesz się zastanawiał co by było gdybyś siedział w domu. |
mufan
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-07-06, 17:09 Temat: Chłoniak Hodgkina NS II |
Gratulacje postawy w szpitalu
Co do pracy to...nie wiadomo czy jak się dowiedzą o twojej chorobie to dadzą Ci nową umowę. Czeka Cię kilka miesięcy leczenia i będziesz miał ZLA max 182 dni, potem można się starać o zasiłek rehabilitacyjny więc zabezpiecznie jakieś jest.
Jeśli jedyną motywacją chodzenia do pracy jest kończąca się umowa to raczej nie ma to sensu... |
mufan
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-07-06, 09:25 Temat: Chłoniak Hodgkina NS II |
Niestety w ostatnich latach Służba Zdrowia i zawód lekarza został sprowadzony do poziomu mechanika samochodowego. Zawsze możesz spotkać jakiegoś picera co to tylko udaje,że leczy. Dlatego czasami warto zasięgnąć języka i zorientować się kto w Twojej okolicy słynie z leczenie nowotworów hematologicznych i trzymać się tego człowieka.
Ja tak zrobiłem, sam wybrałem lekarza i teraz mu ufam choć nie zawsze postępuje tak jak słyszę u innych "bliźniaczych" przypadkach w Polsce. Ale wiem, że pretensje będę miał do siebie bo chciałem żeby to ten gość mnie leczył. Byłem na 3 konsultacjach ( część prywatnie a część po tzw protekcji) i po 2 minutach rozmowy z tym człowiekiem wiedziałem, że on mnie będzie leczył. Wiem, że to nie zawsze jest łatwo załatwić ale tu chodzi o życie i jak Cię wywalą drzwiami i włazisz oknem.
Chciałeś konkretnej rady więc masz.
Co do pracy to NIE NIE NIE... spadki neutrocytów, zmęcznie, większe ryzyko infekcji... na plus tylko lepsze samopoczucie psychiczne Jestem na NIE a już na pewno jeśli masz w pracy kontakt z dużą liczbą innych ludzi. |
|
|