1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Sam się z wątkiem przeniosę :/
soja

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 11341

PostDział: Opieka paliatywna   Wysłany: 2012-08-05, 22:08   Temat: Sam się z wątkiem przeniosę :/
Wiesz co, podziwiam cię . Do takich starszych ludzi czasem trzeba iście niebiańskiej cierpliwości :evil: . Ty ją z całą pewnością masz . Babcia powinna być ci dozgonnie wdzięczna .
soja

PostDział: Opieka paliatywna   Wysłany: 2012-07-31, 23:12   Temat: Sam się z wątkiem przeniosę :/
o.jedlina napisał/a:
A ogólnie jest tak, że właśnie trzy razy pytałem, czy wyłączyć światło, i trzy razy usłyszałem, że wzięła wszystkie tabletki. A jeszcze godzinę temu całkiem rezolutnie przez komórkę rozmawiała.

Jak się nic nie dzieje to zapada w sen/letarg. Wychodzi z tego na bodźce głosowe, ale - to charakterystyczne - z kilkoma (3-5) szybkimi (1-2 sekundy) ruchami przedramion/dłoni.

Jeśli babcia ma wykluczone zmiany w mózgowiu, to najpewniej są to skutki uboczne po zastosowaniu sevredolu . I ja bym właśnie to obstawiała .
soja

PostDział: Opieka paliatywna   Wysłany: 2012-07-30, 22:58   Temat: Sam się z wątkiem przeniosę :/
Witaj :) . Według mnie zbyt duży wysiłek może być z całą pewnością przyczyną nasilenia bólu . Raczej nie wiązałabym tego z niedożywieniem . Niedożywienie może natomiast z całą pewnością być przyczyną osłabienia ( między innymi ). Co do apetytu to nie ma innego sposobu jak leki np.megace . I nigdy nie jest na to zbyt wcześnie . Jeśli zachodzi potrzeba podania takich leków to nie ma co zwlekać . Wychudzenie ( kacheksja) towarzyszy często chorobom nowotworowym i nie ma naturalnych metod , które by sobie z tym radziły . Jak babci samopoczucie ?

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron