1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Diffuse Large B-cell lymphoma centroblastic variant |
tam-tam-taram
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 10078
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-09-27, 10:59 Temat: Diffuse Large B-cell lymphoma centroblastic variant |
centroblastic,
Cytat: | Pani doktor wysłuchała i powiedziała jaki jest przebieg leczenia i zaczynam chemię 21.10.2014. Zostałem też skierowany na TK szyi, jamy brzusznej i klatki piersiowej. W poczekalni porozmawiałem też z innymi pacjentami i jakoś tak lżej na duchu |
I super, tak trzymaj! Chemia to nic przyjemnego, ALE! jest szansa na leczenie, a wiec na zycie. Banal, ale tak wlasnie jest.
Sporo chorych nie ma nawet tego.
Dawaj znac na biezaco, bedziemy cie czytac. |
Temat: Diffuse Large B-cell lymphoma centroblastic variant |
tam-tam-taram
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 10078
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-09-26, 10:12 Temat: Diffuse Large B-cell lymphoma centroblastic variant |
centroblastic,
Cytat: | Na karcie z opisu histpat : Diffuse Large B-cell lymphoma centroblastic variant |
Ja z rozpoznaniem ''Diffuse large B-cell lymphoma'', bez ''centroblastic variant''. Niemniej wiekszosc chloniakow DLBCL to wlasnie ten podtyp morfologiczny. Jest masa info w necie, poszukaj. Bardzo duzo info jest po angielsku, ale nie wyobrazam sobie, zeby koles w wieku 30 lat go nie znal, bo bedzie wstyd
Ja juz 14 lat po DLBCL i leczeniu - wszystko do przejscia, sa to chloniaki chemiowyleczalne i generalnie rokowania sa dobre. Glowa do gory!
Musisz podac inne wyniki badan obrazowych: TK, USG j.brzusznej, TK klatki.
I do tego ten wynik USG z kwietnia i TK.
Pytaj konkretnie, jak bedziesz mial wyniki. |
|
|