1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Woda alkaliczna |
vioom
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 25945
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2015-12-10, 14:27 Temat: Woda alkaliczna |
Najgorsze jest chyba myślenie, "co by było gdyby". Po prostu nie można przewidzieć skutków podjęcia innej decyzji. Podejrzewam, że w przypadku stosowania szczególnej diety prawdopodobieństwo, że efekty leczenia byłyby diametralnie inne jest niestety bardzo małe. Szkoda czasu na rozważania o przeszłości, trzeba skupić sie na rzeczywistości, może rzeczywiście coś zmienić? Na pewno nie warto roztrząsać przeszłości!
Dieta jest bardzo ważna w chorobie nowotworowej. Może nie pod samym względem diametralnej zmiany efektów leczenia, ale pod względem sposobu przechodzenia tego leczenia - bez wątpienia!
Pozdrawiam serdecznie! |
vioom
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2015-08-27, 21:22 Temat: Woda alkaliczna |
Chyba i na zgagę niekoniecznie... |
vioom
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2013-07-07, 00:02 Temat: Woda alkaliczna |
Przykro mi to napisać ale to, że wspomogłaś tę szczytną akcję finansowania naciągacza to niestety wyłącznie Twoja wina - zdecydowałaś się dorzucić, miałaś świadomość czego to dotyczy - w żaden sposób nie rozgrzeszy Cię to, że każdy dał. Ty nie musiałaś.
Pozdrawiam |
vioom
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2013-06-23, 23:16 Temat: Woda alkaliczna |
sarenka napisał/a: | -poszukaj w wyszukiwarce,jest tego mnóstwo. |
Szukałem i niestety nie znalazłem Stąd moje pytanie.
H2O czyli tlenek wodoru w stanie ciekłym znany jako woda pomimo zachodzącego w niej procesu autodysocjacji (czyli z pozoru paradoksalnie dysocjacji wody pod wpływem... wody ) - z wytworzeniem kationu - jonu hydroniowego oraz anionu - jonu hydroksylowego. Ponieważ stała równowagi jest przesunięta w lewo to odczyn takiej "mieszaniny" jonów i cząsteczek niezdysocjowanych jest obojętny (pH = 7). Jeśli ktoś mówi o "wodzie alkalicznej" w domyśle wodzie o odczynie zasadowym to najprostszą metodą jest wprowadzić do czystej wody zasadę co zredukuje ilość jonów hydroniowych w roztworze a więc odczyn będzie zasadowy (woda alkaliczna?! ). Jeśli tak to działa to proponuję dosypywać kilka granulek kreta do udrażniania rur (co najmniej 30% NaOH ) do herbatki, kawy, wody mineralnej - gwarancja otrzymania wody alkalicznej
(nawiasem - nie róbcie tego w domu!)
Pozdrawiam |
vioom
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2013-06-23, 01:52 Temat: Woda alkaliczna |
A czymże jest woda alkaliczna? |
|
|