Hmmm poważnie przy tym zdjęciu jest wiele uczuć i ciężko stwordzić które z nich bierze górę...
Pamiętam - kiedy byłam w Ustce, byłam wtedy w ciąży SPacerowałam po plaży, nie myśląc o niczym złym, ciepły wiatr owiewał moją twarz... Cudowne uczucie
Dla mnie to tylko piękne zdjęcie a dla ciebie miłe wspomnienia. Ja mam na tapecie komputera Most Karola w Pradze. zdjęcie nie jest dziełem sztuki, nie jest dla wszystkich rozpoznawalne ale dla mnie to codzienna porcja wspomnien z bardzo spontanicznego wypadu do Pragi. Zwiedzić zabytki tego miasta to było moje marzenie. Jeśli radioterapia się powiedzie to pojadę do Wiednia (choćbym miała spać w samochodzie) Może potem zmieni się tapetamojego monitora. Tę mam już prawie dwa lata. Czas na nowe wspomnienia.
Jogi, nie gniewaj się, ale włamałam się do Twojego postu i "pokazałam" Twoje zdjęcie
(swoją drogą jest piękne!)
Nadzieja - Twoja fotka mnie nieco zamurowała (jest doprawdy niesamowita), ale ja -patrząc na nią- czuję to co Jogi - że nadzieja tam umiera (a nie się rodzi).
A mi ta fotka to kojarzy się, że: - choć jest ciemno i otacza nas wielka otchłań, to gdzieś tam daleko jest światełko, które mimo, że zaraz zgaśnie to przecież nie na długo, bo wkrótce znowu zaświeci....to tak jak nadzieja - raz odchodzi, by zaraz znowu się pojawić..
DSS proszę włamywać sie częściej!!
Jeśli lubicie zachody to ten jest pogodniejszy. 8 marca. Moje kochane międzuzdroje. Pisałam o tym na forum. Widok ze słynnego hotelu Amber. Hotel przereklamowany, nie wart swojej ceny. Atrakcją jednak jest że z każdego pokoju jest widok na morze.
A mi ta fotka to kojarzy się,że-choć jest ciemno i otacza nas wielka otchłań,to gdzieś tam daleko jest światełko,które mimo,że zaraz zgaśnie to przecież nie na długo,bo wkrótce znowu zaświeci....to tak jak nadzieja-raz odchodzi ,by zaraz znowu się pojawić..
Pięknie to ujęłaś
Cytat:
A oto fragment twórczości J. Kochanowskiego:
"Nie porzucaj nadzieje,
Jakoć sie kolwiek dzieje:
Bo nie już słońce ostatnie zachodzi,
A po złej chwili piękny dzień przychodzi".
Źródło: Pieśń 9 Księgi wtóre J. Kochanowski
te słowa tez są cudne echh
JOGI- każdy obraz na który patrzy sie z uczuciem- próbujac zrozumiec co autor mial na myśli jest sam w sobie piękny. Ja nie mam aparatu zyfrowego a zwykły telefon kom ale nim rózwniez cudna momenty- uczucia mozna uchwycić
A to :
"zatrzymac czas"
I "z nadzieją patrząc w przyszłosć" (nieskromnie dodam ze na zdjęciach jest mój życiowy partner i ja w ciąży z moim synusiem - poczatek ciaży jak widac )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum