Witam serdecznie,
Moja żona (33 lata) ostatnio miała usuniętą torbiel na lewym jajniku (tylko torbiel), po badaniach histopatologicznych wyszło, że jest to gruczolakotorbielak śluzowy z ogniskowa antypią/proliferacją nablonka odczyn PAC-8(+) (cystadenoma mucinosum), powyższa zmiana zajmuje 10% wyścielającego torbiel nabłonka. wg karty wypisu ze szpitala wynika, że podczas usuwania ten guz rozlał się i jama brzuszna była płukana. Aktualnie moja zona została skierowania na badania obrazowe CT. Mam pytanie jaki jest dalszy przebieg leczenia.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Wyniki mieszczą się w normie. Gruczolakotorbielak śluzowy jest nowotworem łagodnym, tak więc test ROMA potwierdza, iż nie mieliście do czynienia z rakiem jajnika.
Też miałam gruczolakotorbielaka. Miałam wtedy 26 lat. Teraz chodzę co 3 - 6 miesięcy do ginekologa i stosuję tabletki antykoncepcyjne. Dużo zdrówka dla żony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum