Witajcie. Zdiagnozowano u mnie guza kości prawego podudzia. Czekam na wynik biopsji, potem będę leczona w Warszawie w klinice onkologii. Czy ktoś mógłby mi przytoczyć procedurę przyjęcia do kliniki? rejestracja, konsultacja, zakwalifikowanie na operacje kończyny.. ? jaki jest czas oczekiwania na operację i ogólne leczenie?, jak długo po operacji kończyny, przebywa się na oddziale?, jak wygląda sprawa z rehabilitacją?, jest ona wykonywana na miejscu czy trzeba prywatnie szukać pomocy?
Witaj Bejti. Jeśli możesz, przytocz proszę, bądź wklej wynik diagnozy, bez podawania danych osobowych swoich i lekarzy. CO-I w Warszawie jest najlepszym w Polsce ośrodkiem leczenia mięsaków. Masz już lekarza prowadzącego? Do niego najlepiej kierować pytania dotyczące planu leczenia.
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
W wypisie po biopsji mam taki opis: Guz podudzia prawego z lizą kłykcia bocznego kości piszczelowej prawej i naciekiem tkanek otaczających. Hist. jeszcze w toku. Biopsja była pobrana we Wrocławiu i wysłano ją do Warszawy.
Jutro mija 2 tyg. od momentu pobrania biopsji, a ponoć czeka się właśnie ze 2-3 tyg. na wynik histopat. Słyszałam o dr Rutkowskim, z tym że może ktoś z tego forum był operowany w klinice w wawie i opisałby mi procedury przyjęcia do kliniki, wiem że każdy przypadek jest inny ale procedury panujące w szpitalu są z reguły podobne i jasno określone...
Dokładnie tak jak piszesz, ale masz już wyznaczoną wizytę w CO-I?
Masz skierowanie do Chirurga onkologa?
W Warszawie wszystko dzieje się pierwsze przez przychodnie.
Tam jesteś konsultowana, dostajesz skierowanie na badania ambulatoryjnie, tam masz wyznaczony termin na operację..
[ Dodano: 2014-07-29, 09:53 ]
bejti napisał/a:
Biopsja była pobrana we Wrocławiu i wysłano ją do Warszawy
Tam ma zostac i czekac na ciebie, czy ma wrócic do Wrocławia i wynik masz tam odebrac?
To wszystko jest ważne, bo badania się odwlekają w czasie (2-3 trwa badanie, ale droga z Wrocławia do Warszawy i z powrotem to dodatkowo..)
Dziękuję Dorota za odpowiedź. Na wynik mam czekać niestety we Wrocławiu i pewnie dopiero jak będzie wynik dostanę skierowanie do kliniki w Warszawie... ech.. to czekanie...
Skierowanie musisz miec do chirurga onkologa.
Jeżeli będziesz miała szybko dzwoń do CO-I do przychodni i poproś o szybką wizytę do prof. Rutkowskiego lub innego chirurga z jego zespołu.
Napisz na forum jak będziesz miała wynik to cię pokierujemy, co musisz miec i gdzie jechac.
bejti napisał/a:
Na wynik mam czekać niestety we Wrocławiu
Ale zawsze jest nadzieja, że zmiana nie jest żłośliwa i skończy się tylko na czekaniu.
Oczywiście tego właśnie CI życzę
Bejti może warto by było w czasie oczekiwania na wizytę u prof. Rutkowskiego zrobić tomografię klatki piersiowej?
Więcej informacji, ale mniej istotnych dla samego leczenia, masz w wiadomości prywatnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum