Bardzo dziękuje za odpowiedż majkelek
Chodziło Ci o uzupełnienie fragmentu więc uzupełniam : Margines chirurgiczny wolny od utkania nowotworowego " Przepraszam , bo po prostu połknęłam jedno słowo" Moja choroba trwa już 2 lata ... Po zapaleniu płuc długo kaszlałam , duszności itd .. Pulmonolog Zauważyła na rtg płuc coś co ją zaniepokoiło , no i pózniej były badania bronchoskopia , tomograf z kontrastem , na którym różnie pisano " zmiana , jama grubościenna , guz , i wielkość 3,5 cm . Pózniej badanie PET w Warszawie , gdzie napisano" zmiana o charakterze łagodnym " ale za to : Uwaga : Wykrzepiony tętniak aorty w jamie brzusznej " Wtedy badania były robione w kierunku " tego tętniaka " co pózniej się okazało że to " Guz chromochłonny i operacja bardzo poważna " Lekarze mówili że ten guz zrobił rozsiew nowotworowy na cały organizm , bo Mam jeszcze guzy obu nadnerczy , 3 guzy na wątrobie i jeszcze coś na nerce ... i na domiar złego od lat choruje na cukrzyce typ 2 . W tym czasie guz na płucu się powiększał ( 6 cm ) i dlatego zostałam zoperowana . Jestem 6 tygodni po operacji , biorę tabletki DHC , Aspirynę i ibuprom . W pierwszym półroczu byłam tak nakontrastowana ,że operacja się nie odbyła bo wykryli nadczynność tarczycy . W grudniu jadę na tomograf z kontrastem i do lekarza . Wiem że ten guz w brzuchu był drugiego stopnia złośliwy :( Serdecznie Pozdrawiam i dziękuje .