Witaj Agnieszko
Uwielbiam błąkać się po Forum i spotykać takie miejsca...Niby normalne, niby trochę bolesne i otoczone troską o każdy dzień, strach...ale takie ciepłe, pełne przyjaźni i optymizmu...
Czyżby normalność była tym czego najbardziej potrzebuję?
Czyżby normalność była tym czego najbardziej potrzebuję?
Znów się pomądrzę, tym razem w wątku Agamaz . Normalność tym czego najbardziej potrzebujemy, to nam się kojarzy z bezpieczeństwem. Gubimy się, zaczynamy się czuć nie pewnie gdy np. nie mam swoich codziennych rytuałów.
Koleżanka, która była (chyba) w Serbii, po tej całej wojnie. Oczywiście ruiny, jeszcze nie jest bezpiecznie, a ludzie o porze, w której mają zwyczaj pić kawę, po prostu siedzą i piją kawę jak gdyby nigdy nic. I to picie kawy, które jest dla codziennym rytuałem na tle tego obrazu wojennego może być najbardziej zadziwiające. Ale w tych codziennych rytuałach ludzie szukają bezpieczeństwa i normalności w tych "nienormalnych" czasach.
Również R. Kapuściński w swoich książkach wspomina o takich rytualnych codziennych zwyczajach, które się robi w czasie wojny. To daje poczucie bezpieczeństwa, i 'normalności'.
A normalność doceniamy wtedy gdy zaczyna nam Jej brakować.
Żeby tu Agamaz nie było tylko tak fajnie, mądralińska Justynka wtrąciła swoje 5 groszy
Agamaz , chciałam dać emotikon :przytulanie:, ale coś net słabo działa i emotikony się nie załączają. Ale ściskam Cię i ucałowania
Cześć Agniesiu
Miłego weekendu życzę ,a w środę po MR ruszam chyba w Twoim kierunku -nad morze, miejsce jeszcze nieznane bo jedziemy na wariata w tym roku będzie przygoda
Już nie moge sie doczekac kiedy zanmocze nogi w słonej wodzie-i nie chodzi mi o miske z osoloną wodą i pospaceruję po plaży, słuchajac szumu fal.................
Cześć Kasiu ciekawe w jakie okolice udacie się?
Jak byś miała dostęp do internetu ,daj znać.
Życzę Ci by pogoda w miarę dopisała ,byś miała udane spacery wśród szumu morskich fal .
Kruszynko zdjęcie ekstra-to Ty?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum