absenteeism, Mamy Basi i mój problem pomoże rozwiązać Ewa i Artur. Dzięki za podjecie tematu a nasza rozmowa i dane mogą być pomocne innym. Podam jutro co to za hurtownie...
[ Dodano: 2013-02-14, 22:05 ]
Ewa sprawdziła, tez jest jedna sztuka ze starego zapasu...
[ Dodano: 2013-02-15, 18:35 ]
Po przeprowadzonym śledztwie telefonicznym przez Małgosie ( na terenie hurtowni łódzkich), potwierdziło się to co i ja wczoraj dowiedziałem się w dwóch hurtowniach na terenia dolnego śląska. Lek z datą ważności (jeszcze ważny) do 3-ch miesięcy, musi zostać wycofany z apteki. Jeśli klient potrzebuje go do użytku natychmiastowego, to jest informowany przez aptekę o krótkim terminie ważności leku i jeśli mu to odpowiada to może zakupić ten specyfik. Na terenie naszego kraju znajduje się gdzieniegdzie jeszcze w hurtowniach i aptekach ten specyfik, z terminem ważności do kwietnia tego roku.
Nowego (z nowym terminem ważności, czyli po IV 2013) specyfiku; 'Biotene żel' nie ma w tej chwili w całym kraju i hurtownie nie potrafią odpowiedzieć czy ten lek sprowadzany do polski (i UE) z ameryki, będzie nadal dostępny i jaki los czeka ten specyfik na naszym rynku. Hurtownie podają jedynie informację: 'sprawa wyjaśni się w miesiącu maju 2013'. Nie wiadomo też co mogło by go zastąpić.
Co z tego wynika:
- wykupienie go na zapas, jeśli oczywiście jest jeszcze gdzieś w starych zapasach, nie ma sensu ze względu na krótki termin ważności (IV 2013),
- zadanie pytania Firmom Farmaceutycznym o jego dalszy los, na naszym rynku, jest poza zasięgiem zwykłego wyjadacza...