pomocy, odebrałam wczoraj wyniki rezonansu magnetycznego kręgosłupa, wyniki to przepuklin,a złamanie blaszki krążka i................ podejrzenie chłonia (naciek na szpik czy coś takiego) wizytę u neurologa który mnie skierował z powodu bulów pleców mam na kwietnia co robić, mam dopiero 28 lat, strasznie się boję czy to już nowotwór, czy może to byc objaw innej choroby?
Co mam robić czy od razu zgłosić się do onkologa?
Wyniki badać krwi dobre tylko trochę podwyższaone OB reszta w normie, pomóżcie?????
pomocy, odebrałam wczoraj wyniki rezonansu magnetycznego kręgosłupa, wyniki to przepuklin,a złamanie blaszki krążka i................ podejrzenie chłonia (naciek na szpik czy coś takiego) wizytę u neurologa który mnie skierował z powodu bulów pleców mam na kwietnia co robić, mam dopiero 28 lat, strasznie się boję czy to już nowotwór, czy może to byc objaw innej choroby?
Witaj paulina495 - nie mogę powiedzieć, że cieszy mnie to, że zawitałaś na to forum- bo to przykre, ale niemniej jednak dobrze, że tu jesteś,bo na pewno nie pozostaniesz bez odpowiedzi na Twój post, prawidłowego rozszyfrowania wyników, pocieszenia, czy słowa otuchy..
Czy nie można przyśpieszyć wizyty u neurologa???
A może masz możliwość udać się do innego lekarza,który zinterpretuje wyniki.
Być może,że tu, na forum uzyskasz 'fachową" poradę,bo są tu lekarze...
Jeśli nie,to ja próbowałabym skonsultować się nawet prywatnie z lekarzem, by szybko wyjaśnić sytuację.. Pozdrawiam
_________________ Życie - to jeszcze raz móc odetchnąć. Reszta nic nie znaczy.
Pozdrawiam - Teresa
no właśnie skontaktowałam się z lekarzem rodzinnym i juz dziś kazał mi przyjść z wynikami i powiedział że w najgorszym przypadku od razu da skierowanie do oddziału w zakresie dalszych badń, jeste załamana bo mam dwójkę dzieci 8 lat a drugioe 11 miesięcy, cały śwait mi się zawalił, mam cichą nadzieję że jednak po dalszych badaniach wykluczą mi tego chłoniaka
stan po złamaniu blaszki krążka, guzek duży aktywny Schomlera czy coś takiego, wyciek płynu do szpiku, nacieki (nie mogę wykluczyć chłoniaka) stan płynu w rdzeniu kręgowym w normie, wyniki badań krwi w normie
coś takiego to znaczy co ? jeżeli zdecydowałaś się założyć wątek to bardzo proszę pisz jasno i zrozumiale przedstawiaj dokładne wyniki wszystkie jakie masz a na pewno uzyskasz odpowiedzi , na tym Forum zawsze odpisują , to co napisałaś w Swoich postach nie wiele nam mówi , czekamy na więcej informacji
pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
paulina495, za każdym razem przepisując wynik piszesz trochę co innego, więc niestety, nadal nie wiemy co dokładnie podejrzewa lekarz. Dobrze, że idziesz do onkologa, bo dalsza diagnostyka jest konieczna, a neurolog nie ma tu nic do roboty.
tak jak piszę obraz kręgów TH5,7,10 zmieniony (nie mogę wykluczyć wycieku szpiku, chłoniak?) obraz MR do koleracji z obrazem klinicznym.
Stan po złamaniu górnej blaszki kręgów TH5,6.
Złamanie patologiczne? Kanał rdzeniowy nie zmieniony, nie zwężony.
Do tego robiłam badanie krwi, wszytko jest w normie oprócz OB powyżej 35.
Co mnie czeka u onkologa, czy na pierwszej wizycie będę miała już jakieś badania? czy naprawdę to musi być chłoniak czy może to być efekt tych złamań, dodam że jestem naprawdę zdrową osobą pełną energi, nie czuję po sobie choroby.
Co mnie czeka u onkologa, czy na pierwszej wizycie będę miała już jakieś badania?
Nie wiemy dokładnie, ale uważam, że powinien zlecić USG wszystkich węzłów chłonnych i zbadać je palpacyjnie, może tez zlecić biopsję szpiku, a jeśli wyczuje jakieś powiększone węzły, to po wykonaniu USG biopsje jednego z tych węzłów w całości.Z tego wszystkiego na pierwszej wizycie to tylko badanie palpacyjne i wywiad.
dziękuję za trochę otuchy, przeczesałam już cały internet na temat chłoniaków i żadnych objawów z tych opisów nie mam, ale trzymam rękę na pulsie wizyta u onkologa już 4 marca. jedynie ten tępy ból pleców i spuchnięte kolano, jestem po porodzie 11 miesięcy temu, miałam dużą ciąże, sporo przytyłam i lekarz mówi że złamanie tych kręgów może być od tego i z tego ten ból pleców ale oczywiście żadnego le czenia nie stosuje. Mam nadzieję że ten chłoniak to tylko podejrzenie, wyniki badań krwi, CRP, w normie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum