Mam nadzieje ze uda mi sie dostac wyniki na dniach to je wpisze.
Poprosimy o treść opisu USG - aktualnego oraz wykonanego wcześniej (w ramach kontroli po leczeniu). Ważne będzie porównanie - co dokładnie się zmieniło.
pozdrawiam ciepło.
08.02.2011 USG przegladowe jamy brzusznej i przestrzeni zaotrzewnej
Watroba bez zmian ogniskowych. pehcerzyk zolciowy,nerki, trzustka, sledziona oraz przestrzen zaotrzewna USG w normie.
Diagnostyka USG narządow - blizny
USG blizny na podudziu prawym przedstawia sie prawidlowo.
Diagnostyka USG innych narzadow-Pachwin
W obu pachwinach wezly chlonne ze stluszczalymi wnekami o sr. do 1 cm.
29.09.2011 Diagnostyka USG innych narzadow -Pachwin
W obu pachwinach wezly chlonne ze stluszczalymi wnekami o sr do 10mm.
Diagnostyka USG innych narzadow-blizny
Okolica blizny na podudziu prawym przedstawia sie prawidlowo.
25.01.2012 RTG Klatki p[iersiowej (wylacznie projekcja pa)
Pluca i serce RTG w normie.
Diagnostyka USG innych narzadow -pachwin
W obu pachwinach wezly chlonne ze stluszczalymi wnekami o sr do 10mm.
USG przegladowe jamy brzusznej i przestrzeni zaotrzewnej
Watroba bez zmian ogniskowych. Pehcherzyk zolciowy, nerki, trzustka, sledziona oraz przestrzen zaotrzewna USG w normie.
Diagnostyka USG narzadow-Blizny
Pod blizna na podudziu prawym drobne przestrzenie plynowe na obszarze 25 mm. Zmian ogniskowych nie dostrzega sie.
Bardzo prosze o pomoc w rozszyfrowaniu ostatniego wyniku.
[ Dodano: 2012-02-22, 17:38 ]
czy te zmiany pod blizna oznaczja cos zlego?
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
Mama dostala skierowanie na scyntografie, czy dobrze, i jak to odniesc do czerniaka? Czy jest to badanie kosci? Wiem ze ma dostac jakis kontrast, czy to wykryje ewntualnie przerzuty?
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
Akwizycję wykonano metodą całe ciało w pozycji leżącej po dożylnej iniekcji 800MBq MDP znakowanego 99m Tc. W wykonanych scyntygramach układu kostnego nie uwidoczniono ognisk patologicznego gromadzenia znacznika osteotropowego charakterystycznych dla meta ad osse.
Zwracam natomiast uwagę wzmożone gromadzenie radioznacznika w rzucie stawu skokowego lewego jako wyraz zmian przeciążeniowo-zwyrodnieniowych.
Wynik chyba dobry?
Witam
Dawno nie pisałam w swoim wątku. U mamy na szczęście wszystko ok. Jednak nurtuje mnie wynik badania hp mojej mamy. Moim zdaniem wynik jest "ubogi" nie ma mowy o owrzodzeniu, indeksie mitotycznym.... Zastanawiam się czy nie dać do ponownego przebadania, tylko nie wiem:
1. czy mogę sama wypożyczyć bloczki bez zgody mojej mamy.
2. gdzie ewentualnie mogę wysłać bloczki
3. czy nowy wynik mogą wysłać do domu, czy trzeba odebrać osobiście
4. czy mogę też prywatnie zrobić badanie w kierunku genu braf i ile to mniej więcej kosztuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum